Kolla vilken bajskorv

En klok bibliotekarie och sångledare sa en gång till mig att barn behöver musik om livets alla sidor. Och hon ville uppmuntra föräldrar att bygga upp en sångbank med låtar att ta till i vardagens olika situationer. Det är något jag tagit till mig sedan jag själv blev förälder. Jag har sjungit sånger om att gunga på lekplatsen och låtar om att äta vid matbordet. Men när Storasyster kom i kiss- och bajsåldern blev jag snart varse bristen på sånger om kiss och bajs. Detta roliga ämne!

Skapade Kolla vilken bajskorv

Så jag fixade helt enkelt några egna. Med inspiration från barnens frågor och funderingar har jag skrivit texter som min syster Moa Rönnåsen sedan tonsatt och spelat in. Inspelningarna är gjorda hemma hos henne och är inte avancerade, men de har verkligen fyllt sin funktion. När det var dags för Lillebror att potträna var det perfekt att sjunga kiss- och bajssånger för att få honom att sitta kvar. Och jag tror att fler skulle kunna ha glädje av dem.

Här bjuder jag på de sex första låtarna från samlingen Kolla vilken bajskorv. Fler är under produktion och vi filar även vidare på de här vi redan har. Lyssna gärna tillsammans med barn i din närhet och hör sedan av dig med feedback på kontakta@engladfamilj.se. Tack på förhand!

Storasyster har hjälpt till att illustrera kiss- och bajslåtarna.

Storasyster har hjälpt till att illustrera kiss- och bajslåtarna.