Kurs med andra föräldrar – ”Bara det blir fler rätt än fel”

De senaste veckorna har jag varit två heldagar på introduktionsutbildning för föräldrar på habiliteringen. Eftersom Lillebror är inskriven där. Och att träffa andra föräldrar till barn som behöver det där lilla extra från sin omgivning är alltid en trevlig upplevelse. Det märkte jag redan efter Storasysters adhd-utredning. Här har jag skrivit om att en föräldrautbildning kan vara ett första steg mot mer lugn i familjen.

Första kursdagen var intressant men vi gick igenom en hel del som jag redan kände till, så det bästa var ändå att få en hel timmes lunchrast utan några som helst förpliktelser. På jobbet äter jag alltid på en halvtimme för att kunna åka tidigare och hämta barnen. Och hemma är det förstås mycket som pockar på uppmärksamhet.

På lunchen första kursdagen strosade jag runt på kyrkogården strax intill och njöt av lugnet.

Prata med andra

Men andra kursdagen var desto mer givande. På förmiddagen delades vi upp i halvgrupp och fick sitta och prata med varandra utifrån ett samtalsstöd. Att utbyta erfarenheter med andra föräldrar är ändå något helt annat än att läsa böcker eller prata med professionella.

Efter lunch blev dagen ännu bättre när föreläsaren Jill Nyqvist, som driver företaget Explain och även är en av personerna bakom podden Funka med adhd, dök upp för att berätta om sin resa med ett barn med adhd. Oj, vilken positiv och peppande story. Och även om hon förstås också har sina mörka stunder förmedlade hon att ”bara det blir fler rätt än fel” i föräldraskapet får man vara nöjd. Och de orden bär jag med mig.

När och var möter du andra föräldrar och utbyter erfarenheter? Kan du hitta något sådant sammanhang om du har behov av det?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.