Överraskning i smak för en bokslukare

Vissa dagar är mitt roliga jobb som journalist ännu lite roligare. Som igår när jag intervjuade författaren Maria Frensborg. Av en lustig slump hade jag och Storasyster läst hennes två böcker om de busiga tjejerna Ellen och Sorken under sommaren. Så när det damp ner ett mejl om hennes nya bok i inkorgen på jobbet kände jag igen namnet och nappade.

Vi hade ett trevligt samtal om bland annat hennes förmåga att hitta den rätta barniga tonen i det hon skriver. Och jag berättade om hur vi hemma i min familj skrattade högt åt ett kapitel i Ellen, Sorken och hemligheten när vi läste den. Ett kapitel där de två tjejerna under en fest smyger sig in i värdparets sovrum och provligger deras stora dubbelsäng. Och sedan börjar prata vuxenprat på ett väldigt humoristiskt sätt.

Författare som idol

Maria Frensborgs senaste bok heter IRL Ilskan. Rädslan. Löftet. och vänder sig till barn i åldern 9–12. Den handlar om en pojke vars pappa hamnar i koma en dag de skilts åt osams på morgonen. Och om hur han söker tröst i dataspelsvärlden. Den ser jag fram emot att läsa med Storasyster om några år, men så länge ska vi gå vidare med serien om Stål-Stella. En annan tuff tjej som löser deckargåtor.

Men roligast av allt var förstås att komma hem till Storasyster – min lilla bokslukare – med en liten överraskning. Dels hade Maria skrivit en hälsning till henne, dels hade vi tagit en bild tillsammans. Lite idoldyrkan ska väl även författare få känna på!

Ett personligt brev från en författare är inte illa! (Handen i bandage har hon för att hålla plåstret på plats över blåsorna hon fått när hon gått armgång.)

Ett personligt brev från en författare är inte illa för en bokslukare! (Handen i bandage har hon för att hålla plåstret på plats över blåsorna hon fått när hon gått armgång.)

Och så ett bildbevis på mammans möte med Maria Frensborg. Haha, lite fånig måste man ju få va!

Och så ett bildbevis på mammans möte med Maria Frensborg. Haha, lite fånig måste man ju få va!

 

Flera av Maria Frensborgs huvudpersoner är starka tjejer. Har du något tips på fler bra böcker med coola flickor i huvudrollen?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.