Bildkavalkad från semestern på Gran Canaria

Efter gårdagens inlägg om våra semesterproblem är det kanske lätt att tro att vår semestervecka på Gran Canaria inte var något vidare. Men inget är ju någonsin svart eller vitt. Även om de första dagarna startade lite trögt så vände det i mitten av veckan. Vädret blev bättre, familjen blev piggare och vi kom in rätta semesterkänslan. Här kommer ett helt gäng bilder!

Vi bodde på det mysiga lägenhetshotellet Club Vista Serena i utkanten av Maspalomas på södra sidan av Gran Canaria. Själv området gillade vi inte så särskilt, det var ganska svårt och långt att ta sig fram till fots, kändes inte alls genuint och det fanns inga lekplatser. Att hänga på hotellet var däremot härligt. 

En dag tog vi taxi till Playa del Inglés för att uppleva den 400 hektar stora nationalparken med sanddyner. Det var som att komma till en ökenvärld! Barnen kanade glatt nedför backarna, klättrade och grävde. Men tyvärr blåste det så mycket att det inte gick att bada i havet. Efter någon timme hade vi alla också sand i ögonen och mellan tänderna… 

En annan dag åkte vi också till djurparken Palmitos Park uppe i bergen. Bara att få åka de smala och slingriga vägarna genom en djup bergsravin var en upplevelse. Parken var full av fåglar, reptiler, apor och fiskar. Jag och Storasyster fascinerades av den häftiga delfinshowen, och hennes dröm om att bli delfinskötare växte sig förstås starkare. 

Det fanns även en kaktuspark med coola växter och hela parken låg inbäddad i grönska mellan bergen. Lillebror tröttnade dock lite för fort och vill åka hem till hotellet istället. Dumt nog fanns heller ingen lekplats för dem som tröttnat på djur och natur. En annan nackdel med parken var att restaurangen saknade barnmeny. 

Barnen badade visserligen lite varje dag trots att vädret var ganska kyligt, men fick också hitta på mycket annat med alla lediga timmar. Som att äta glass, spela minigolf, läsa saga, spela spel och kasta boll.

Åtskilliga euromynt spenderade vi också vid hotellets air hockey-spel och biljardbord som barnen älskade. Sista dagarna kom det äntligen ordentlig värme och sol också. Och till och med pappan som är en riktig badkruka hoppade i poolen. Vi hade trott att vädret på Gran Canaria var lite mer pålitligt, men tydligen inte.

Stundtals funderade vi på om det för just vår familj inte var mer besvärligt än härligt med solsemester så långt bort. Men trots en massa gnäll och strul var det minnesbilden av de här glada ungarna som fastnade starkast på näthinnan! 

 

Fler som semestrat på Gran Canaria? Vad tyckte ni? Kommentera gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.