Helgen i bilder – höstmys på vår favoritplats

Förutom vårt eget hem har jag och barnen en annan riktig favoritplats som gör oss glada. Dit vi gärna åker för att vila och ladda. Och det är ute på landet hos mina föräldrar. Där jag växte upp och där tiden så gott som står stilla. Årstiderna växlar, en prydnadskatt kommer till, ett träd sågas ner och ett annat växer upp. Men i övrigt känner vi alltid igen oss och det är ju det som är tjusningen med en favoritplats. Nu hade vi inte varit där sedan i somras och det kändes länge.  

favoritplats2

Men platsen skulle förstås inte betyda lika mycket utan människorna och minnena. I det här röda huset med vita knutar finns barnens mormor och morfar! Här har jag lekt som liten och här har barnen varit flera gånger om året sedan de var små. 

favoritplats3

En perfekt höstlek som vi gärna återkommer till är att ordna en handelsbod på verandan. Vissna blommor, olika bär och blad, kastanjer och mossbitar blir varorna som går att köpa. 

favoritplats4

En annan lek som Storasyster drog igång den här helgen var ett bröllop mellan hennes och Stornallen. Det var väldigt högtidligt men en lång låtlista, fin bröllopsfrisyr och utväxling av ring. 

favoritplats5

Lite senare blev mormor trött och vad passar då inte bättre än att byta lek till … begravning!? Även här högtidligt, med fina ord och sånger. Lillebror arbetade dock hårt med att ge mormor någon slags trolldryck för att hon skulle vakna till liv igen. 

favoritplats6

Ett stort plus med vår favoritplats är förstås att det finns en massa djur att hälsa på runt omkring. I hagen framför huset går just nu två supergulliga hästar som gärna äter äpplen och blir klappade. Och äntligen hade Storasyster också vuxit i loppiscykeln som väntat på henne, därav morfars stora hjälm på huvudet!

favoritplats7

Att jobba i trädgården är också ett måste varje gång vi hälsar på. Barnen hjälper till att gräva i potatislandet, köra undan ris i skottkärran och en massa annat som hör landet till. 

favoritplats8

Den här helgen har vi också firat Lillebrors födelsedag en gång till. Förra helgens två kalas följdes upp med några paket och fika även hos mormor och morfar. 

favoritplats9

I ett av paketen låg ett kul dinosauriememory som vi provspelade efter middagen. Och med lite specialregler kunde vi se till att födelsedagsbarnet fick vinna, han är än så länge rätt dålig förlorare… 

 

Vilken är din barns favoritplats? Vilka människor finns där och vad brukar ni göra där? 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.