Semester i storstad – vi gillar verkligen Chicago!

Efter en riktigt späckad och trött vår blev det äntligt dags för oss att få semester i onsdags förrförra veckan! Och direkt dagen efter satte vi oss på planet till Chicago. En av makens bröder bor där och skulle till att gifta sig. Att göra en sååå lång resa till en storstad tillsammans med barnen är inget vi skulle komma på själva, men oj vilken kul upplevelse det var! När vi tog det i vår takt och såg till att vila mycket också. 

Flygresan på nio timmar gick riktigt bra, mycket av vårt välpackade handbage behövde vi inte ens använda. Barnen tittade på film och sov. Vi landade på eftermiddagen, gick och la oss tidigt och vaknade hyfsat pigga nästa morgon. Och tog en promenad till den stora blanka bönan som är en av stadens sevärdheter. 

Strax intill hittade vi detta häftiga konstverk eller fontän. Två torn med rinnande vatten längs sidorna och stora ansikten som rörde sig. På grund av tidsomställningen vaknade vi tidigt varje morgon och kunde göra utflykter och promenader innan det blivit massvis med folk. Perfekt för oss som blir trötta av för mycket intryck och trängsel.  

Plötsligt öppnade också ansiktena på fontänerna sina munnar och började spruta vatten. Överraskande och kul! Chicago kändes som en trevlig och faktisk barnvänlig storstad. Med många fina parker, inte så superhetsig trafik och ett ganska sammanhållet centrum. Vi bodde också centralt och kunde gå till det mesta. 

Barnen var väldigt badsugna så redan första dagen tog vi en tur till en strand mitt i stan. Lake Michigan som breder ut sig som ett hav brukar tydligen inte bli varm så fort, men med svenska mått mätt var det skönt i vattnet. 

Alla dagar var det runt 30 grader varmt så det var förstås viktigt att dricka ordentligt. Och efter varje promenad i hettan vilade vi en stund på det svala hotellrummet, hur bra är det inte med air condition.

En dag åkte vi upp i den fjärde högsta skyskrapan i Chicago – Hancock Tower – för att titta på utsikten. Hissen tog oss dryga 90 våningar upp på 45 sekunder! Alla höga, höga hus var riktigt häftiga att se i verkligheten. Även här var vi tidiga och slapp stå i ringlande kö. 

I en park i närheten av hotellet hittade vi en fantastisk lekpark. Den var byggd som ”rum” med mycket växtlighet så även om det var mycket folk märktes det inte så mycket. Här fanns också ett par ställen med vatten där barnen kunde svalka av sig. En bit bort fanns klätterväggar och en bana för sparkcyklar och inlines. 

Vi gjorde också ett besök till Shedd Aquarium en förmiddag. Så mycket fina fiskar och andra vattendjur. Även om det känns lite kluvet med djur i fångenskap, tror jag att det förmedlar viktig förståelse för världen att få se dem på nära håll. Denna mångfald av arter måste vi hjälpas åt att ta hand om. 

Härligt med ledig tid tillsammans. Vi brukar inte rivstarta sommaren så som det nu blev i år, utan mer ta det lugnt hemma och göra småutflykter. Men detta funkade ju också. Här har jag tidigare skrivit om hur vi brukar planera för semester utan planer

Mina finaste på promenad längs med kajen! Att uppleva Chicago tillsammans var verkligen häftigt – ett minne för livet. Dessutom fick vi ju också vara med och fira kärleken på bröllop. Stort förstås!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.