Vi njuter av våren – massor av våriga bilder!

”Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka.” I år har Karin Boyes berömda ord stämt särskilt väl. Våren har ju tvekat och tvekat. Så åh vad härligt när den väl kom! Med ljusa kvällar, fågelkvitter och barn som slänger av sig ytterkläderna och drar på sig förkylningar! Så mycket lättare det är att vara en glad familj på många sätt, trots att det också är ganska stressigt med mycket att göra. Här är några bilder av sådant vi hunnit med hittills under våren.

Äntligen smälte snön och isen undan i slutet av mars och början av april. Och äntligen tog sig temperaturen uppåt så att mobilbatteriet klarade av en Pokémon-promenad igen. Nu ser vi fram emot många fler! För den som vill locka med barnen på promenad utan Pokémon Go finns några tips här!

Det blev också dags att plocka fram världens bästa uteleksak. Att blåsa såpbubblor är alltid kul! Med en batteridriven blåsare blir det ännu roligare. Här har jag skrivit tidigare om fler aktiviteter som nästan alltid får barnen på gott humör.

När solen och värmen kom blev vi sugna på utflykt. Vi åkte till en fornborg i närheten, fikade slut på julens lussebullar och kollade på flygplan som gick ner för landning. ”Tänk förr när det inte fanns flight radar” sa maken. ”Tänk förr när det bodde vikingar här” svarade vi andra. 

Så härligt med småbuketternas tid! Storasyster plockar en ny nästan varje gång hon går utanför dörren. Hon tar en sväng ner till skolgården, vilar en stund på en gren i klätterträdet och plockar sedan en bukett. De finaste av fina gåvor!

Ja, så var det ju det där med ytterkläderna. Storasyster vill gärna springa ute i shorts och t-shirt så fort solen tittar fram… Så nu har hon haft ont i huvudet från och till i ett par veckor. Någon konstig förkylning verkar det som. Perfekt att vila med en KP-tidning och en god gosedjursvän!

Korvgrillning, studsmatta och majbrasa tillsammans med fina vänner är ett vinnande koncept för vårt valborgsfirande. En tradition sedan flera år. Och i år var vi inte ens stressade för att komma hem i tid och få barnen i säng. Inte så dumt att de blir äldre, och föräldrarna coolare!

Så söta violer i gräset! Ett favoritställe på våren (och alla andra årstider) är en kohage och naturområde precis nästgårds. Där äter vi mellanmål vissa dagar, skådar fåglar, leker och njuter av naturen.  

Vad tycker du och din familj om att göra på våren? Har ni några ”måsten” eller speciella traditioner?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.