Böcker om kiss och bajs – och dags för låt nr 3

Jag fortsätter glatt på toalettemat från föregående onsdagar med några tips på roliga böcker om kiss och bajs som vi gillar här hemma.

På första plats kommer förstås Bajsboken av Pernilla Stalfelt med sina roliga illustrationer och knasiga funderingar. Hur kul är det till exempel inte med en bajsskyskrapa som smälter i regnet och det börjar växa jordgubbar i den bruna myllan? Hennes alldeles nya Bajs och prutt, en pekbok med ljudknappar, verkar också alldeles underbar.  

På andra plats kommer Äntligen bajs! av Camilla Lundsten som passar perfekt för det lilla barnet som precis börjat intressera sig för toalettbestyr. Färgglada bilder som visar hur Lillefanten tillsammans med kompisarna Kanina och Maskot väntar på resultat i pottan.  

På tredje plats har vi Bajs-plutten av Benoît Charlat som handlar om en liten kyckling som bajsar på toaletten som alla de andra större djuren. Och inte glömmer att spola heller. Med kul knapp att trycka på i slutet. 

På fjärde plats dyker klassikern Max potta av Barbro Lindgren upp och det finns förstås ännu många fler. Här är ytterligare några böcker om kiss och bajs från bloggen Barnboksprat.

Tredje kiss- och bajssången

Och så sist men inte minst här kommer den tredje låten från samlingen Kolla vilken bajskorv – och den heter Alla bajsar. Texten är skriven av mig och melodin av min syster Moa Rönnåsen. Här finns även sång nr 1 och sång nr 2.

Uppdatering: Här hittar du alla sångerna från Kolla vilken bajskorv samlade på en sida.

kiss och bajs3

 

Vilka böcker om kiss och bajs har dina barn gillat? Har du några fler tips?

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Mari skriver:

    Mina ungar gillar Alex Schulmans Bajsfesten, den är även lite kul för vuxna att läsa ??.

    • En glad familj skriver:

      Kul, tack för tipset! Den har jag bara hört talas om, men ännu inte läst. Låter bra att den även har nått för stora läsare ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.