Ge barnen sånger om kiss och bajs!

En klok bibliotekarie och sångledare sa en gång till mig att barn behöver musik om livets alla sidor. Och hon ville uppmuntra föräldrar att bygga upp en sångbank med låtar att ta till i vardagens olika situationer. Det är något jag tagit till mig sedan jag själv blev förälder. Jag har sjungit sånger om att gunga på lekplatsen och låtar om att äta vid matbordet. Att sjunga gör oss verkligen till en gladare familj. Men när Storasyster kom i kiss- och bajsåldern blev jag snart varse bristen på sånger om kiss och bajs. Detta roligaste av alla roliga ämnen!

Fixade egna sånger

Så jag fixade helt enkelt några egna. Med inspiration från barnens frågor och funderingar har jag skrivit texter som min syster Moa Rönnåsen sedan tonsatt och spelat in. Inspelningarna är gjorda hemma hos henne och är inte avancerade, men sångerna har verkligen fyllt sin funktion. När det var dags för Lillebror att potträna för något år sedan var det perfekt att sjunga våra sånger om kiss och bajs för att få honom att sitta kvar. Och jag tror nog att fler skulle kunna ha glädje av dem.

Här nedan bjuder jag på den första låten från samlingen – Kolla vilken bajskorv. Sedan tänkte jag lägga ut en i veckan den närmaste tiden. Håll tillgodo!

Uppdatering: Här hittar du alla sångerna från Kolla vilken bajskorv samlade på en sida.

kiss och bajs1

 

Vad har ditt barn sagt för roligt om kiss och bajs? Dela gärna med dig!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.