Alla känslor är okej

Efter regn ... kommer fullt med smågrodor! Även gråa dagar lämnar roliga minnen efter sig.

Efter regn … kommer fullt med smågrodor! Även gråa dagar lämnar roliga minnen efter sig.

Så här mitt i semestertider är det förstås många som håller lite extra koll på vädret. Ska det börja regna? Kommer det gå att sitta ute? Kan inte solen titta fram bara liiite grann? Men även en mulen dag kan skapa strålande minnen. Förhoppningsvis är det glädjen över att vara tillsammans vi tänker tillbaka på senare snarare än vilket väder det var.

Som den midsommar när jag var liten som var så kall att vi hade vantar på oss när vi dansade runt stången! Idag sticker den ju ut bland alla de andra som var soliga. Vi var där, vi hade kul och strunt samma att det regnade och nästan var vinterkyla.

Plats för alla känslor

När jag fixar med familjens fotoalbum använder jag här och där bilder som många skulle välja bort. Alltså inte bara midsommarfirandet i gråväder – utan även skrubbsåret, tallriken som åkt i golvet och berget med tvätt efter kräknatten. Också de berättar något om vår historia, för livet är inte bara glädje och solsken. 

Även bilden med Lillebrors skrapade knä berättar en historia. Livet är inte bara solsken och det får gärna synas även i fotoalbumet tycker jag.

Även bilden med Lillebrors skrapade knä berättar en historia. Livet är inte bara solsken och det får gärna synas i fotoalbumet tycker jag.

Likadant försöker jag tänka kring känslor. Hög- och lågtrycken kommer och går även i humöret, men alla känslor är okej och måste få finnas. Det här är förstås svårt, för hur visar man att man tar en gallskrikande liten person på allvar samtidigt som man behåller lugnet och förhoppningsvis lyckas få slut på skrikandet? Jag vet inte riktigt, men gör mitt bästa för att ta reda på det.

Den här bloggen heter visserligen En glad familj och handlar om hur vi skapar gladare familjer, men det betyder inte att jag tycker att vi alltid måste vara glada för att må bra tillsammans. Det jag syftar på är en glad grundstämning i familjen där lågtrycken drar förbi utan att stanna alltför länge. Och där vi har tid och ork att ta hand om varandras känslor. För stormar det för mycket går all energi åt till att bara klamra sig fast.

Vilka känslor tycker du är svårast att möta?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.