Allt fler läsare på bloggen – ”Jag har plöjt alla inlägg”

Det damp ner ett mejl i min inkorg i måndags morse. Ett mejl som gav den gråtrista januarimorgonen en extra guldkant! Det var från en ny läsare som just hittat till den här bloggen. Så här skrev hon bland annat i sitt mejl:

”De senaste dagarna har jag med glädje och igenkänning plöjt alla inlägg på En glad familj. Jag är störtförtjust i din blogg. Språket, bilderna, reflektionerna och de goda idéerna. Jag väljer att inte kommentera än så länge, just eftersom jag känner igen mig så väl, särskilt i inlägget om hur ni blev en arg familj.”  

Trevligt mejl från en läsare. Hör gärna av dig du med på kontakta@engladfamilj.se!

Känner igen sig

Anledningarna till att jag blev så glad av att läsa det här mejlet är flera. Så klart är det alltid kul att få uppskattning för det man gör! I anonymiteten bakom datorskärmen är det svårt att få en bild av vad ni läsare egentligen tycker och tänker. Men en stor del av glädjen kom från känslan av att nå ut till någon som har nytta av att läsa just det jag skriver om. Här är två andra positiva kommentarer från två andra läsare:

”Jag måste säga att jag verkligen gillar din blogg. Känner igen väldigt mycket och snor tips då och då. Har två döttrar på sex och åtta och det kan bli … turbulent ibland. Skönt att läsa om andras vardag också.”

”Så bra att du öppnar upp familjen precis som den är. Tänk så mycket mer erfarna vi skulle bli om vi delade med oss av allt det där som inte går som rinnande vatten. Tänk vad fullmatade bra föräldrar vi skulle bli.”

Fler och fler läsare

Och förhoppningsvis är ni ännu fler där ute som uppskattar mina texter! Det tycker jag mig i varje fall kunna uttyda av bloggstatistiken. Sedan starten i juni 2016 till januari 2017 har det varit 7983 besökare inne på En glad familj. Antalet läsare per vecka har förstås ökat succesivt, men dock varierat stort beroende på hur många inlägg jag gjort. Dessutom har jag valt att marknadsföra vissa inlägg via bloggens Facebook-sida så dessa har förstås dragit mycket mer trafik.

Föga förvånande kommer många läsare från Stockholm (26 %). Därefter kommer Göteborg (8 %), Örebro (6 %), Lund och Malmö (3 %) samt Uppsala (2 %). Precis som i september då jag senast skrev om bloggstatistiken är majoriteten av läsarna kvinnor (88 %) i åldern 35–44 år (44 %).  

Allt fler läsare på bloggen är jättekul! I oktober och november marknadsförde jag några inlägg via Facebook. I december blev det lite glest mellan inläggen vilket också syns i statistiken.

Som för varje bloggare är det så klart kul att få fler läsare! En del av tanken med En glad familj är att andra som har en liknande familjesituation som vi hade för ett par år sedan ska kunna känna igen sig och hitta lite stöd och tröst. Och med fler läsare ökar förstås chanserna att hitta till just de personerna.

Men nu är jag nyfiken på vad fler läsare tycker! Vad tycker du? Finns det något som du skulle vilja läsa mer om? Kommentera gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.