Tio fakta om dig som läser En glad familj?

Stockholmare, kvinna och runt 40 år. Det är några basfakta om den typiska läsaren här på En glad familj. För drygt ett år sedan gjorde jag en första summering av vem som läser bloggen, men då hade den inte varit igång så länge och statistiken var inte särskilt fyllig. Nu går det att veta lite mer! 

vem läser En glad familj

Vem läser En glad familj? Jo, ganska många. Strax över 30 000 mellan 1 oktober 2016 och 31 oktober 2017. Men vilka är det som döljer sig bakom statistiken?

 

1. Du som läser En glad familj bor – *trumvirvel* – föga överraskande i Sverige! Hela 95 procent av alla besök kommer härifrån. Men det finns faktiskt några undantag. De fem vanligaste länderna förutom Sverige är USA, Norge, Danmark, Australien och Finland. 

2. Du som läser En glad familj kommer med med stor sannolikhet från Stockholm. Den kungliga huvudstaden står för 24 procent av besöken. 

3. Om du inte kommer från Stockholm är Göteborg, Örebro, Lund, Malmö eller Uppsala en bra gissning. 

4. Och du som läser är alltså kvinna. Eller ja, inte helt tvärsäkert men åtta av tio läsare är kvinnor och bara två är män.  

5. När det gäller åldern är det lite mer spridning. 40 procent av läsarna är jämnåriga med mig, det vill säga 35–44 år. 28 procent är 25–34 år och 18 procent är 45–54 år. 

6. Du som läser En glad familj gör det helt klart på mobilen. Nästan nio av tio läsare använder telefonen. Några få läser på datorn och ännu färre på surfplattan.  

7. Troligtvis har du kommit in på bloggen via sociala medier. Det gör nämligen 63 procent av alla besök och då framför allt från Facebook. 19 procent kommer in direkt via webbadressen och 17 procent genom en sökning på exempelvis Google.

8. Med allra största sannolikhet läser du ”bara” en sida per besök på En glad familj. Endast två av tio besök leder vidare till flera sidor, men det finns till och med de besök som leder vidare till fler än 20 sidor!

9. Du som klickar in på En glad familj återkommande hör till en kärntrupp på 30 procent av läsarna. Så härligt att ha dig här! Två av tre läsare är alltså bara inne en gång – förmodligen då jag marknadsfört något inlägg på Facebook – och kommer sedan inte tillbaka. 

10. Och till sist, du som läser En glad familj gör det gärna på helgen. Framför allt framåt kvällen. Allra mest poppis lästid är lördag kl 20 och och söndag kl 21. Strax efter att barnen lagt sig kan man tänka!

Det var alltså lite om vem du är, kära bloggläsare! Men något jag är mer nyfiken på är förstås varför du läser. Vad du gillar mest. Och om det är något du inte gillar alls. 

Vad tycker du om En glad familj? Kommentera gärna för att hjälpa mig att utveckla bloggen!  

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Karin skriver:

  Jag har än så länge ett mindre barn, men jag tycker om förhållningssättet du beskriver i din blogg. Jag tycker också att du beskriver er vardag på ett vackert och ödmjukt sätt. Det känns varken för negativt raljerande eller för förskönande positivt, som jag kan tycka att många andra bloggar gör. Jag blev tipsad av en vän, och sen har jag fortsatt att läsa!

  • En glad familj skriver:

   Åh tack för din fina kommentar! Du beskriver väldigt bra hur jag hoppas att bloggen ska uppfattas. Fint att få höra att jag lyckas med det!

 2. G skriver:

  Hej, jag kom in på din blogg för jag har en bonusson som har adhd. Han får utbrott pga av att han inte klarar av att hantera sin lillebror. Utbrotten kommer helt oprovocerat och efteråt springer han hem till sin mamma som alltid anklagar oss för att vara en dysfunktionell familj. Hemma hos henne finns dock ingen lillebror som kan trigga honom. Vår familj är en arg familj och jag skulle så gärna vilja bli en glad familj. Men det är svårt när man ständigt blir anklagad. Läser din blogg för att skapa lite hopp om en bättre framtid.

  • En glad familj skriver:

   Hej och tack för din kommentar! Låter kämpigt för er, och väldigt jobbigt när det blir anklagelser. Får ni något stöd från BUP eller kommunen? Jag tänker att det kan vara svårt att vara bonusfamilj i sig, och ännu svårare när det finns barn med särskilda behov med i bilden. Att ta hjälp utifrån kan lätta lite på trycket, och vara en väg att hitta fungerande strategier. Håll kvar i hoppet och ta hand om era själva och varandra! Det finns vägar framåt, men det kanske krävs en del jobb och tid. Hör gärna av dig på kontakta@engladfamilj.se om du vill skriva av dig lite mer privat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.