Bloggstatistik – vem är du som läser?

Förra veckan var det tre månader sedan jag startade En glad familj! Oj, vad tiden går fort när man har roligt. Det var också ungefär 1,5 månad sedan jag mer aktivt började försöka nå ut till er läsare. Därför tänkte jag att det kunde vara spännande med lite statistik över hur det gått hittills. Och så undrar jag – vem är du som läser?

oversikt-jun-sep2016

I statistiken från Google Analytics syns det att antalet läsare ökar sakta men säkert. Än är ni visserligen inte så jättemånga, men tänk vad glad jag är för att just du är intresserad av vad jag skriver. Och ju fler ni blir desto mer utbyte hoppas jag att vi kan ha av varandra. Det vore roligt om även ni vill dela med er av såväl glädjeämnen som problem i kommentarfälten. Nåväl, under september har i varje fall hittills 584 besökare varit inne på bloggen, som mest 206 på en enskild dag. Totalt sedan starten har ungefär 60 procent har varit helt nya besökare. 

alder-och-kon-jun-sep2016

Majoriteten av alla läsare är kvinnor, men även nära 20 procent manliga läsare har hittat hit. Så hjälp gärna till att tipsa fler pappor för en jämnare spridning. Klart flest läsare finns i åldersgruppen 35–44 år, men även 25–34-åringarna är många. De allra flesta läsarna bor i Stockholm, Knivsta och Uppsala. 

De fem mest lästa inläggen

Förutom startsidan och presentation av bloggen har dessa fem inlägg väckt störst intresse:

  1. Är det inte dags att sluta ta skolfoto – för barnens skull?
  2. Ge barnen sånger om kiss och bajs!
  3. 25 bra samtalsämnen vid middagsbordet
  4. Viktigt att tänka på för en glad terminstart
  5. Fem aktiviteter som (nästan) alltid gör barn på bra humör

Så tillbaka till min fråga tidigare – vem är du som läser? Några svar går ju att lista ut med hjälp av statistiken, men det vore också väldigt trevligt att få möta dig mer personligen! Mejla gärna till kontakta@engladfamilj.se om du skulle vilja svara på en enkätfråga på bloggen eller bli intervjuad som månadens läsare. Jag ser fram emot att höras! 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.