Fem bra anledningar att åka till Bryssel med barn

Det låter kanske knasigt att vi gav oss på en stadsweekend för hela familjen, med tanke på att våra barn mår bäst av invanda rutiner och lugna miljöer de känner igen. Men samtidigt är de också nyfikna och gillar att utforska nya platser. Så istället för att ge upp resandet försöker vi hitta en lagom balans. Kolla gärna in listan över resans toppar och floppar!

Att upptäcka Bryssel med barn fungerar utmärkt och är ett bra alternativ till Paris. Atmosfären är ungefär den samma, men allt är lite mindre och enklare. Men att vi åkte just till Bryssel beror också på att vi ville visa Storasyster staden där hon föddes. Här finns en bildspäckad tillbakablick om hur det var att få barn utomlands.     

Fem fördelar

Så, här kommer alltså våra fem bra anledningar att åka till Bryssel med barn:

1. Kort flygresa. Ja, det beror förstås på var man bor, men från Arlanda tar det bara två timmar. Och det är ju precis lagom för att alla ska orka. I julas flög vi till Kanarieöarna och även det gick bra, men krävde förstås mycket mer av både barn och föräldrar. Här finns ett inlägg om hur vi packade barnens handbagage för den resan! 

Snart framme! Här har Storasyster tagit bild vid inflygningen till Arlanda.

2. Liten stadskärna. Att det är lätt att ta sig runt till fots är en annan bra anledning att åka till Bryssel med barn. Centrum är rätt litet och det går fint att promenera mellan exempelvis torget Grande-Place och kända fontänen Manneken Pis. Och blir man ändå trött i benen finns spårvagn, tunnelbana och bussar – eller billig taxi. 

När vi kom fram till Manneken Pis höll han precis på att få på sig nya kläder och det var mycket folk runt omkring.

3. Bra helgpriser. Under helgerna har många hotell i exempelvis EU-kvarteren lägre priser eftersom de inte är fullbelagda då alla tjänstemän och politiker åker hem. Vi hade två rum med en dubbelsäng i varje plus matbord i det ena. För bara 800 kronor natten. 

Vi bodde på hotell precis bredvid Europaparlamentet, där maken också jobbade då för åtta år sedan. Coola hus och ganska lite folk på helgen.

4. Fina parker. Våra barnungar behöver med jämna mellanrum någonstans att springa av sig. Och då är det ju kanonbra med en stad där det finns många parker. Dessutom stora och pampiga – och så här på våren redan somrigt grönskande. 

Trots mycket promenerande hade barnen förstås lust att springa så fort vi kom till en park.

5. Barnvänlig mat. Nja, kanske inte helt nyttigt, men matkulturen i Belgien passar många barn. Och då syftar jag inte på musslor och sniglar. Pain au chocolat till frukost, tjocka belgiska våfflor till lunch och pommes till middag kan ju få vara okej once in a while. 

Mums! Vi skulle bara fika men det blev visst våffellunch för tiden rann iväg.

Har du ett tips på någon annan barnvänlig stad att besöka? Vilken och varför? Kommentera gärna här nedan!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.