Flyga med barn – så packar vi barnens handbagage

Att flyga med barn är ett äventyr! Det finns så mycket häftigt att upptäcka tillsammans på flygplatsen och planet. Men det är också så mycket som kan gå snett. För många barn är det förstås svårt att sitta still. För andra är det omöjligt att ens smaka på den underliga maten. Några har inte den minsta lust att gå på flygplanstoaletten.  

Som så ofta är det bra med ordentlig förberedelse även när man ska flyga med barn. Vi har redan förberett barnen inför vår julsemester på Kanarieöarna här på hemmaplan. Läs gärna om det här! Ytterligare ett sätt att få till en bra flygtur är att packa ett handbagage med mycket sysselsättning. Vi packar varsin ryggsäck åt barnen med samma innehåll åt båda. Här är en lista på vår packning:

Bra att ha i luften

  • Surfplatta. Underhållning är A och O så klart. Vem tycker inte att det är tråkigt att flyga i många timmar? Att spela spel eller titta på film fördriver tiden.
  • Hörlurar. Skärmar av omvärlden och ger barnet ett eget utrymme. Dessutom störs inte medpassagerarna.
  • Pysselbok. Sådana med massor av klistermärken är bäst. De ger sysselsättning länge. För att öka roligheten slår vi in pysselboken i ett paket.
  • Pixiböcker. Några nya småböcker är perfekt att läsa tillsammans. Tar heller ingen plats och kan användas som godnattsaga på resmålet. Även dess slår vi i ett paket.
  • Papper och penna. En anteckningsbok eller några A4-papper som häftats ihop är bra att ha. Små barn kan rita, större även leka hänga gubbe eller spela luffarschack.
  • Matsäck. Maten på planet kanske inte faller i smaken och då behövs extra resurser. Till exempel macka, frukt och kall korv är bra att fylla magen med.
  • Något gott. Små askar med russin brukar vara populära och går att plocka med ett tag. Lite bullar och kex är heller inte fel.
  • Gosedjur. En mjuk och älskad vän att krama ger trygghet.

Några andra saker som kan vara bra att tänka på är våtservetter för att torka smutsiga händer, nässpray för att slippa lock för öronen och en extratröja ifall barnen skulle bli åksjuka.   

Att flyga med barn är både roligt och jobbigt. Men ett genomtänkt handbagage gör resan enklare.

Att flyga med barn är både roligt och jobbigt. Men ett genomtänkt handbagage gör resan enklare.

Hur tänker du kring att flyga med barn? Hur förbereder du? Vilket är ditt bästa packningstips? Kommentera gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.