Presenttips för barn – slipp stress med en köprutin

Nu räknar vi ner dagarna tills vi har en 8-åring i huset! Det är inte klokt vad tiden går. Högst upp på Storasysters önskelista står alltid ett levande djur, och på nästa plats ett gosedjur. I år får hon inget av det, men jag hoppas att hon blir glad ändå. Att fixa födelsedagspresenter till barnen tycker jag är jättekul, men det kan ändå kännas stressigt att klämma in i vardagen. Därför följer jag en ”rutin” som jag tycker fungerar toppen. Jag köper ungefär samma sorts saker, men med variation. Så här kommer mina bästa presenttips för små och mellanstora barn.  

Just dessa presenttips passar förstås inte alla barn, men att strukturera upp inköpen tror jag underlättar för många föräldrar.

1. En ”gammal” önskan: I flera år har Storasyster önskat sig en robot. Nu hittade jag en variant i lego som dessutom kan byggas till tre olika. 

2. En pysselbok: Båda barnen gillar pysselböcker med klistermärken, så sådana gör alltid succé. Storasyster gillar dessutom utmaningar så i år valde jag en bok där hon kan öva engelska. 

3. Något från önskelistan: Fler Pokémonkort det vill hon ha.

4. En överraskning: Något hon inte vet att hon vill ha, men kommer att tycka är väldigt roligt. En Rubriks kub fick det bli! 

5. Favorit i repris: Jag passar också på att fylla på eller byta ut sådant som tagit slut eller gått sönder. För Storasyster blir det ofta uteleksaker eftersom hon fyller i maj. En hel och ny såpbubblemaskin är ett måste för sommaren…

6. Något kreativt: Saker att skapa med är alltid bra att ha hemma. Ett pysselset med bland annat paljetter och piprensare kommer att bli uppskattat. 

7. Böcker: Trots att hyllorna är mer än överfulla kan jag inte hålla mig från att köpa böcker. Denna gång testar vi Boken om Mademoiselle Oiseau som verkar härlig. Dessutom fick jag en bokgåva på köpet eftersom det var Världsbokveckan när jag handlade. 

8. Något nyttigt: Jag brukar också fylla på barnens garderober, så några mjuka paket blir det med sådant de behöver. I år ska nog Storasyster även få en ny cykelhjälm.

 

Hur tänker du när du köper födelsedagspresenter? Hjälp gärna till att fylla på listan med ditt bästa presenttips för barn!  

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Johanna skriver:

    Vad mycket presenter! Våra barn får en grej var, ofta nåt de behöver och vill ha t ex cykel eller kläder. Vi köper nästan alltid begagnat. På barnkalas ger vi ofta bort duplo/lego eller pyssel.

    • En glad familj skriver:

      Ja, det blir nog rätt mycket presenter hos oss. Men de gånger barnen behöver något dyrare, som en cykel blir det inte lika många. Och begagnat är förstås toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.