Månadens topp och flopp: tio festligheter men inget fiasko

Varje vecka och månad har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är månadens bästa och värsta i vår familj.

Månadens topp

De senaste veckorna har vi haft fullt upp med än det ena och än det andra. Framför allt en lång radda festligheter har det blivit. Som det brukar för många så här på försommaren. Därför får det bli ett inlägg med månadens topp och flopp istället för veckans. 

Festlighet 1: Marknad i vårt lilla samhälle! Varje år i slutet av maj. Och efteråt är det full fart i huset för att fånga heliumballongerna.  

Festlighet 2: Öppet hus på Storasysters skola. Jättekul att få se allt de jobbat med under året. 

Festlighet 3: Fira pappans födelsedag! Bästa presenten var en dikt från Storasyster. Här finns den att läsa i ett inlägg om kärleksförklaringar

Festlighet 4: Besök av farmor på Kristi Himmelsfärd och lite mer firande av Storasysters födelsedag som var i början av maj. Istället för att ordna ett stort släktkalas brukar vi dela upp det i flera mindre. Här har jag tidigare skrivit om hur vi ordnar ett lagom kalas. Extra kul den här gången var att testa karaoke i tv-spelet!

Festlighet 5: Vårutflykt med förskolan för Lillebror. Tyvärr regnade besöket i kohagen en bit bort inne i år, men pedagogerna ordnade en fin och speciell dag ändå. Lillebror gillade tipspromenaden så mycket att han och jag gick den ett extra varv efter att jag hämtat honom. 

Festlighet 6: Och så dags för min födelsedag med sång och överraskningar på sängen och tårta till kvällen.

Festlighet 7: Nationaldagen firade vi som vi brukar sedan några år tillbaka med ett besök på medeltidsmarknad. Men framåt slutet av dagen då det inte är lika mycket folk längre. 

Festlighet 8: Sommarkonsert och tårtkalas på Lillebrors förskola! Alla de gulliga ungarna sjöng och spelade så fint. 

 

Festlighet 9: Alla får vara med i blombuketten till skolavslutningen. Även nässlorna blommar ju vackert. Barnen stämde upp i sång och sjöng bland annat Lalehs ”Goliat” så knappt ett öga var torrt. 

Festlighet 10: Äntligen besöket hos mormor och morfar, som fick skjutas upp på grund av sjukdom i maj. Mer firande, och oj vad genant det kan vara att stå i centrum. 

Månadens flopp

Alltså våra vanliga småfloppar av tjat, gnat och osämja har förstås avlöst varandra. Blossat upp och slocknat igen utan att lämna några riktiga spår i minnet. Men några riktigt stora floppar har vi faktiskt lyckats undvika. Trots att det varit så många ovanliga aktiviteter. 

Ovanliga aktiviteter riskerar ju annars att skapa stress och oro hos både stora och små. Men antagligen har vårt schema i köket underlättat mycket. Där har barnen kunnat kryssa dag för dag och förbereda sig på det som ska hända. 

Vad är månadens topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!  

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.