Veckans topp och flopp: lördagslugn och morgonkaos

Varje vecka har förstås sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är denna veckas bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Ibland är det allra enklaste det allra bästa. Eller ganska ofta egentligen. I varje fall för oss. I lördags hade vi kunnat dra iväg på Kulturnatten i Uppsala för att uppleva gratis dans, musik och utställningar hela dagen lång. Men istället hade vi pyjamas hela förmiddagen och efter lunch tog vi en promenad till kohagen några hundra meter bort. Perfekt!

En bra sak med kohagen är förstås att det finns kor där om somrarna. Barnen är dock mer intresserade av korna än vad korna är av barnen.

En bra sak med kohagen är förstås att det finns kor där om somrarna. Barnen är dock mer intresserade av korna än vad korna är av barnen.

En annan bra sak med kohagen är att det är så lugnt och vackert. Och att det finns en sådan fin fikasten.

En annan bra sak med kohagen är att det är så lugnt och vackert. Och att det finns en sådan fin fikasten.

En tredje bra sak är att det också finns en grotta i kohagen. Där trollungarna kan laga mat medan mamman njuter av solen. Ända tills ett litet troll måste hem på toa...

En tredje bra sak är att det också finns en grotta i kohagen. Där trollungarna kan laga mat medan mamman och pappan njuter av solen. Ända tills ett litet troll måste hem på toa…

Veckans flopp

Suck, jag vet inte vad som hänt med våra lugna, fina morgonrutiner… De sitter nog där i bakhuvudet om vi rotar ordentligt, men barnen är så otroligt stingsliga hela tiden att all min energi går åt till att avstyra bråk. Minsta lilla ord, blick eller tonfall som blir fel så rasar allting samman. Det bästa är om de håller sig ifrån varandra tills de fått i sig frukost – så från och med nu får nog Storasyster klä sig i hallen och Lillebror i badrummet. Hjälper inte det måste jag nog hitta ett sätt att motivera dem till att samarbeta kring att hålla sams. Ge dem ett gemensamt mål.

Vad har varit veckans topp och flopp för dig? Är det fler där ute med syskonkonflikter? Hur gör du för att barnen ska hålla sams? 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.