Veckans topp och flopp: Ålandskryssning och blodbad

Varje vecka har förstås sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är veckans topp och flopp i vår familj:

Veckans topp

Jag säger bara barnvakt, kryssning och solsken! Och sällskap av finaste mannen förstås. Äntligen fick vi tummen ur och använde presentkortet vi fick av mina föräldrar förra julen. Medan de också tog hand om barnen.

kryssning1

Tanken var hela tiden att vi skulle komma iväg under sommarhalvåret eftersom jag har lätt att bli åksjuk. Men det blir sällan som man tänkt sig. Däremot hade vi inte behövt oroa oss för vädret. Det var strålande från början till slut.

kryssning9

Hmm, vad blir det för gott? Direkt när vi klivit på båten gick vi till restaurangen för en trerättersmeny, som också ingick i presentkortet. Vi fick ett bord nära ett fönster så vi kunde se delar av Stockholm glida förbi medan vi åt.

kryssning3

Efter maten gick vi upp på däck för en nypa luft och för att kolla på de coola miljöerna. Måste vara en 12–13 år sedan jag åkte färja senast och det var inte i mörker.

kryssning4

Wihooo, miljöombyte och tid tillsammans är precis vad som behövs ibland. Senast vi var iväg var i februari när vi firade våra 15 år tillsammans. Då blev det en hotellnatt i huvudstaden.

kryssning5

En hälsodrink med jordgubbar för mig och och lite bubbel för maken fick avsluta kvällen innan vi gick till hytten. Sååå, skönt med en natts ostörd sömn … eller vänta. Nja, det är förstås rätt mycket liv i korridorerna på Ålandsbåtarna.

kryssning6

Svårt att tro att det var 1 oktober vi vaknade upp till! Hittade man bara lä gick det hur bra som helst att sitta ute på däck i solen. Bara att lapa i sig och fylla på energireserverna inför hösten.

kryssning7

Stockholm visade upp sig från sin vackraste sida när vi började närma oss resans slut.

kryssning8

Puss, puss! Nu tar vi oss an hösten med nya friska tag.

Veckans flopp

Ena stunden låg barnen så sött och mornade sig bredvid varandra, andra stunden hade Lillebror tjongat huvudet rakt på Storasysters känsliga näsa. Och blodet sprutade. Alltså inte bara så där som man säger lite överdrivet, utan verkligen sprutade på riktigt. Rann efter hennes ena arm, smetade i hela ansiktet, gurglade i halsen och droppade på de vita lakanen. Det finns bättre sätt att börja en tisdagsmorgon…

Hur har du det då? Vad är veckans topp och flopp för dig? Och hur laddar du helst batterierna inför höstmörkret?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.