Veckans topp och flopp: lövlek och spelmani

Varje vecka har förstås sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är denna veckas bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Vi har njutit av det underbara höstvädret och alla vackra löv! Det gäller ju att passa på innan det blir en brun gegga av alltihop. Vid en lekplats precis bredvid förskolan står en maffig lönn som så här års bjuder på en riktig färgprakt.

hostlov1

Morgonens första solstrålar sätter hela lönnen brand. Hösten när den är som bäst!

hostlov2

I onsdags stannade vi i parken när vi hämtat Lillebror och gjorde lövkronor. Efter att ha övat någon gång varje höst de senaste åren får jag dem att hänga ihop riktigt bra nu. Men de blir alltid några storlekar för stora…

hostlov3

Även i torsdags hängde vi i samma lekpark, men nu hade vi med oss krattor och fixade en bamsig lövhög att hoppa ner i från en sten. Hur kul som helst! 

hostlov4

Efter ett tag gick barnen över till att ta hela famnen full och låta allt det vackra regna ner på huvudet.  

Veckans flopp

Nu har det blivit en hel del tv-spel för barnens del och särskilt Lillebror har riktigt fastnat. Det i sig är förstås ingen flopp, utan det är kul att han är så engagerad. Dessutom märks det att han övar både logiskt tänkande och motorik. Men, det är så svååårt att avsluta! Att förbereda, påminna och komma överens fungerar inget vidare, han är så uppslukad och har så roligt att han helt bryter ihop när det är dags att stänga av. Så det gäller att ha gott om tid och stort tålamod…  

Skidåkning på skärmen är jättekul tycker Lillebror och vill aldrig komma till middagsbordet.

Skidåkning på skärmen är jättekul tycker Lillebror och vill aldrig komma till middagsbordet.

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Har du också haft fint höstväder? Vad gillar du och dina barn att göra så här års?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.