Veckans topp och flopp: läslycka och lördagsgräl på sms

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är veckans bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Storasyster fick på förra veckans utvecklingssamtal i uppdrag av sin lärare att läsa själv en stund om dagen i en kapitelbok. Gärna högt för en förälder som sedan ska ställa några frågor om texten för att hon också ska öva på läsförståelsen. Och nu när höstlovet har döpts om till läslovet av regeringen passade det ju utmärkt att kicka igång direkt. Vi började med Mitt hjärta hoppar och skrattar av Rose Lagercrantz. En mycket fin historia om vänskap.

Vi provade först att ta stunden precis innan den vanliga godnattsagan, men då är Storasyster oftast för trött. I fredags var hon dock ledig från fritids och vi satte oss mitt på dagen. Och wow så häftigt att se henne komma igång ordentligt. Berättelsen sög in henne så att hon bara måste läsa ett kapitel till och sedan ett till. Plötsligt hade hon läst ut hela boken.

Morgonmys med varsin bok på läslovet.

Morgonmys med varsin bok på läslovet.

Veckans flopp

Tänk vad fel det kan bli ibland. Igår kväll när barnen äntligen vad lagda och vi precis skulle sätta på nästa spännande avsnitt i serien vi följer nu, just då blev det pannkaka av hela kvällen. Jag råkade säga något som fick maken att känna sig otillräcklig och en småsak fick alldeles för stora proportioner. Så istället för att njuta av våra två timmar barnfri lördagstid surade vi på varsin våning. Och sms-grälade. Riktigt välanvänd tid. Men vi blev sams igen, som vi brukar…

 Vad är veckans topp och flopp i din familj? Fler som läst något bra eller grälat om något onödigt? Vad brukar orsaka gräl i din familj?  

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.