Veckans topp och flopp: snöglädje och pulkakaos

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är veckans bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Ååå vad mysigt det är att vintern är här! Lite tidigt kanske men det livar ju upp november alldeles väldigt mycket. I måndags morse hade vi fått årets första snö under natten och barnen har väl sällan varit så snabba att bli färdiga. Många åk i pulkabacken bakom förrådet har det redan blivit.

Full fart framåt! Barnen är förstås superglada över att snön har kommit.

Full fart framåt! Barnen är förstås superglada över att snön har kommit.

Veckans flopp

Men ack så jobbigt det också är med snö och vinter. Jag är redan sååå trött på blöta overaller. Just så här års drömmer jag verkligen om en stor groventré med torkskåp, för att slippa hänga ytterkläder på element och handdukstork.

Men slabbet är ändå inte det värsta. Utan värst är den galenskap som alltid infinner sig i pulkabacken. Att lyckas hålla alla glada där måste vara ett av föräldraskapets största mission impossible. Mina barn blir i varje fall helt slut av den fysiska aktiviteten och tappar totalt förmågan att samarbeta. Samtidigt har de så roligt att de aldrig vill sluta. Pust! De gånger jag lyckas bryta i tid borde jag få medalj. För tapperhet i mammatjänst eller nått sånt.

Det ser idylliskt ut, men högst uppe i backen sitter två trötta barn och skriker. Pulkaåkning efter en hel dag på skolan och förskolan är ingen bra idé...

Det ser idylliskt ut, men högst uppe i backen sitter två trötta barn och skriker åt varandra. Pulkaåkning efter en hel dag på skolan och förskolan är ingen bra idé…

Vad är veckans topp och flopp hos dig? Hur gör du för att undvika sammanbrott i pulkabacken?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.