Veckans topp och flopp – adventsmys och tandkrämsolycka

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är veckans bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Äntligen advent! Och trots att jag varit ensam med barnen sedan i torsdags har vi klarat av en hel del julfix. Storasyster plockade fram stjärnorna till fönstren och jag strök dukar medan Lillebror badade.

Första ljuset är tänt... Gardinen hann inte komma upp och ljusen fick bli vart annat vitt och rött, men vad spelar det för roll!

Första ljuset tänt… Gardinen hann inte komma upp till frukosten och ljusen fick bli vart annat vitt och rött, men det är ju inte så noga.  

Men när vi skulle ta oss till affären för att köpa ljus och någon blomma tog det stopp. Barnen var alldeles för uppe i varv samtidigt som humöret var i botten så jag valde tack och lov bort att ens försöka. Istället lekte vi en stund på gården.

Härligt att få några strålar sol på sig ute i lekparken igår, idag har det varit snöstorm.

Härligt att få några strålar sol på sig ute i lekparken igår, idag har det varit snöstorm.

Någon risgrynsgröt blev heller inte kokad, men däremot har vi dekorerat pepparkakshuset. För några år sedan hittade jag de perfekta formarna på Ikea. Med hjälp av en fiffig konstruktion sätts delarna ihop helt utan det där otäckt heta sockret.

topp-och-flopp11

Snygga, färgglada mönster gillar vi! Pepparkakshuset ställer vi på en bricka med bomullssnö runt om.

Vi passade även på att dekorera några extrafina hjärtan att ha till adventsfika med min bror och svåger som kom och sällskapade med oss en stund. En mysig stund med lek och spel tillsammans.

Sällskapsspel och varma kramar är en perfekt ingrediens till adventsfirandet.

Sällskapsspel och varma kramar är en perfekt ingrediens till adventsfirandet.

Veckans flopp

Vet knappt hur det gick till, men härom kvällen hamnade plötsligt all tandkräm på borsten rakt i ögat på Lillebror. Tror jag höll hans tandborste mellan tänderna medan jag skulle fånga in honom med händerna. Iiiiii, så det sved förstås. Stackars lillplutt.  

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Hur var er 1:a advent? Kommentera gärna här nedan!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.