Veckans topp och flopp: längtan och punka

Mmm, vad gott med mat av kottar och pinnar! Men varför låtsasäter jag när barnen inte ser på?

Mmm, vad gott med mat av kottar och pinnar! Men varför låtsasäter jag när barnen inte ser på?

Varje vecka har förstås sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är denna veckas bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Körde barnen till mormor och morfar i fredags för att lämna dem där medan jag semesterspurtar sista veckan på jobbet. Snaaart ledigt alltså! Men det är första gången som Lillebror ska sova där utan mig, och första gången som han och jag är ifrån varandra mer än två nätter. Ojojoj, hur ska det gå? För mig alltså! För han är nämligen hur cool med det som helst. Och det om något är ju verkligen toppen. Alla barn borde få ha trygga vuxna utanför närmaste familjen som det är okej att träna jobbiga känslor som längtan hos. Men det ska förstås ske i barnens egen takt.

Den här gången tänker jag även bjuda på veckans bonustopp. Ibland måste man ju bara skratta åt sig själv! Som när barnen bjuder på låtsasmat i lekstugan och jag sitter där och smaskar för mig själv trots att båda två är utom synhåll. Liksom för att ha ätit upp när de kommer tillbaka…

bärgningsbil

Lätt att utse veckans flopp denna gång. Att behöva bärga bilen på grund av punka var inte så kul.

Veckans flopp

Inga problem att utse superfloppen denna vecka! Punktering på ett av våra punkteringsfria däck igår, bärgning av bilen till en verkstad och jag fick ta tåget hem idag… Så punkteringsfria däck har ju ett namn som inte riktigt håller vad det lovar. För punka kan man få, men när det händer ska det visst gå att köra ytterligare åtta mil i sakta mak för att ta sig till en verkstad. Vårt däck tappade dock all luft med en gång så det fick bli bärgningsbil. Något som barnen förstås hurrade över. Alltid kul att några får vara glada. Och tur i oturen att jag inte var ensam med hungriga, trötta och kissnödiga barn ute på motorvägen när det hände. Orkar knappt ens föreställa mig den pärsen.

Vad var veckans topp och flopp i din familj? 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.