Veckans topp och flopp: granglädje och bottenbetyg

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är veckans bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

En vecka och femtioelva sammanbrott senare kom maken äntligen hem igen i torsdags! Han lite mör efter många dagar på resande fot, jag lite mör efter att ha roddat jobb, hem och barn ensam. Så i helgen fick det bli enklast möjliga. Hämtmat och noll krav. Och ändå har vi fått en del gjort…

topp-och-flopp4

Igår tog vi in vår kära plastgran från förrådet och klädde den. Något som barnen älskar så det blev en supermysig stund som vägde upp för veckans slit för oss alla. De samarbetade så fint med varandra och fortsatte sedan att leka en lång, lång stund.   

topp-och-flopp5

Veckans flopp

Jo, som sagt var. En hel del sammanbrott har vi haft i veckan. Både barnens och mina egna. Det är pinsamt vilken låg nivå man kan hamna på ibland. En kväll fick jag gå ner för att svära och skrika i en soffkudde en stund innan jag kunde läsa för Storasyster. Jag får väl skylla på trötthet och stress, trots att jag försöker ligga steget före och lösa konfliktsituationer innan de dyker upp. Eller kanske på grund av det, för det tar ju en del på krafterna.

Så, när jag igår kväll fick höra av Storasyster att ”jag ska bli jätteelak mot mina barn, för det är så jag kommer att tro att det ska vara” kändes det som ett inte helt oväntat betyg på den här veckan. En from förhoppning är dock att hon blandat ihop sin egen hemska mamma med den elaka styvmodern eftersom hon precis sett nya Askungen-filmen …

I den här familjen bidrar vi alla till sammanbrotten. Lillebror ville till exempel inte gå hem från dagis i tisdags.

I den här familjen bidrar vi alla till sammanbrotten. Lillebror ville till exempel inte gå hem från förskolan i tisdags. Länge stod han kvar innanför dörren medan jag väntade utanför. Till sist kunde vi kramas och gå hemåt. 

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Kommentera gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.