Veckans topp och flopp: stora tankar och städröra

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är veckans bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Just nu börjar Lillebror komma in i de stora tankarnas tid! Så himla underbart. Barn i 4-5-årsåldern är sådana makalösa vardagsfilosofer. Nu i veckan konstaterade han att det ”är vi som blir större, inte kläderna som blir mindre”. Bara en sådan sak. En revolutionerande insikt.

Det var samma med Storasyster i samma ålder. Och kan fortfarande komma med fina funderingar, men det var nog som mest intensivt för ett par år sedan. Två favoriter som jag skrivit ner för att komma ihåg är: ”Mamma, är min kropp som tandtrollens rymd? Och de tror att den är evigt stor?” och ”Varför är en ko så stor, när den heter så kort?”

Kärlek är sådant Storasyster funderar på nu för tiden. Det här skrev hon ihop när hon var med mig på jobbet för ett par veckor sedan.

Samtalen blir ju också allt roligare ju fler ord Lillebror lär sig. Som när barnen och pappan satt vid frukostbordet häromdagen och pratade om ditt och datt. Plötsligt hade både Lillebror och pappa något viktigt att säga samtidigt:

Pappa: Låt mig få prata färdigt nu!

Lillebror: Men, det är förmodligen du som pratar i mun på mig! Förmodligen…

Veckans flopp

Förra helgen fixade vi ett pysselskåp som blev toppenbra! Men inget gott som inte för nått ont med sig. Det finns ju alltid en mörk baksida av att börja organisera om. VAR SKA ALLA GREJER SOM BLIR ÖVER STOPPAS UNDAN?!

För börjar man städa i ett skåp hemma hos oss blir det som en dominoeffekt och plötsligt måste hela huset struktureras om. Och där någonstans blir det en aaaning jobbigt för min del. Alltså blir saker liggande. I dagar och kanske veckor. Pinsamt!      

Så här har det sett ut i vardagsrummet i en vecka nu! Dags att göra något åt saken…

Vad har varit veckans topp och flopp i din familj? Har kanske dina barn också filosofiska funderingar? Vad säger de? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.