Veckans topp och flopp: tv-kvällar och energikickar

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är de två senaste veckornas bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

De senaste helgerna har vi faktiskt börjat bryta mot vår vanliga kvällsrutin på fredagarna och lördagarna. Storasyster har fått sitta uppe med oss och hon fullkomligt ääälskar det förstås. Hon får känna sig stor. Och får ha en alldeles egen mysstund med mamma och pappa.

På fredagarna är det På spåret som traditionsenligt gäller så här års i vår familj. När jag frågade Storasyster om hon ville stanna uppe och se det med oss svarade hon ja utan att blinka. Först en stund senare förstod hon att det inte var ett program om skidåkning vi skulle se!

Vart är vi på väg? Inte hänger hon direkt med i alla kluriga ledtrådar och svåra frågor i På spåret, men Storasyster tackar inte nej till att få vara uppe en extra stund. Och självklart mumsa på något gott att äta. 

Och på lördagarna kollar vi på … ja Mellon naturligtvis. Det är faktiskt premiär för Storasyster trots att hon snart fyller åtta. Tidigare år har vi känt att hon skulle bli så uppe i varv av all musik och dans, och inte kunna sova sedan. Men i år var hon bestämd med att Melodifestivalen den skulle hon bara se. Och att titta med henne gör förstås att även vi ser tävlingen med helt nya ögon. 

Veckans flopp

Jag vet inte vad det är. Kanske det återvändande ljuset. Kanske föraningen om vår i luften. Men de senaste veckorna har ungarna liksom varit höga på någon slags energikick. Det låter väl inte som någon flopp direkt, men det har gett till resultat att ljudvolymen är ännu högre än vanligt. Förra helgen var tonläget uppe i skriknivå mest hela tiden…  

Lekstund på skolgården som växlade mellan skrik och skratt som i en berg-och-dal-bana. Det gäller att hålla i sig i svängarna!

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Vad har ni för fredags- och lördagsmys?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.