Veckans topp och flopp: vobb-succé och legobråk

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är förra veckans bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Vobb! Eller alltså, det är ju egentligen inte helt toppen att jobba hemma och ta hand om sjuka barn samtidigt. Men att det ändå gick så bra trots dåliga förutsättningar känns nästan värt att fira. För det första var det bara Storasyster som hade liiite feber och ont i halsen. För det andra hade jag inte hjärta att skicka iväg Lillebror till förskolan när syrran skulle vara hemma. Eftersom han helst inte vill vara där. För det tredje var de alltså pigga. Inte avslappnat febriga…

Men de höll sams åtminstone en och en halv dag och jag hann jobba undan cirka sju timmars arbete! Bland annat sysselsatte de sig med att baka chokladbollar (med viss assistans) och måla med sugrör, förutom att de förstås kollade en hel del på tv.

Fint samarbete med att få ner alla ingredienser i matberedaren.

Storasyster sätter ofta igång kreativa projekt , Lillebror hakar på efter att man trugat lite.

Vobbdag nr 2 kunde jag stänga av datorn strax före lunch och vi gick ut för att få lite luft. Sååå skönt! Men då dröjde det inte länge innan det goda humöret brakade ihop när Storasyster ville bestämma allt i leken. 

Några snöfläckar kvar bara, men allt går om man vill tillräckligt mycket. Skönt med frisk luft hur som helst!

Veckans flopp

Kanske hänger det alls inte ihop, men det kändes som om veckans flyt med vobben slog tillbaka i lördags förmiddag.  Eller så var barnen helt enkelt trötta efter att faktiskt haft förkylningsbaciller i kroppen. Hur som helst fungerade ingenting en stund där. Jag försökte avleda uppmärksamheten från konflikten genom att börja bygga med lego. Vilket först verkade fungera. Tills ordet ”orättvist” började hagla genom luften. Av alla tusentals legobitar skulle naturligtvis båda två ha just de genomskinliga, nästan lite lysande, i snygga pastellfärger…

Hur har denna vecka varit hos dig? Vad var veckans topp och flopp? Säkert fler som vabbat eller vobbat…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.