Veckans topp och flopp: tummen upp och ner i Bryssel

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är veckans bästa och värsta i vår familj.

Den här veckans stora höjdpunkt har förstås varit familjens tripp till Bryssel! Och trots att det alltid tar på krafterna att resa och fyllas av nya intryck kan vi ändå konstatera att hela 75 procent av helgen var toppen. Mycket tack vare att vi tänkt efter ordentligt före! Därför får veckans topp och flopp helt enkelt bli två snabba listor över sådant som vi tänkte rätt respektive fel.

Veckans topp

Planering. Vi hade gjort upp en tydlig grundstruktur redan hemma som vi sedan höll oss till. Barnen hade också koll eftersom jag hade gjort ett häfte med ett ritat schema. Perfekt för att slippa osäkerhet eller konflikter kring vad som ska hända. 

Mycket vila. I schemat hade vi planerat in stunder för vila, för vem orkar vara aktiv hela tiden? Så efter en förmiddagsaktivitet gick vi till hotellet för vila och lunch, och sedan orkade vi med en eftermiddagsaktivitet. 

Skönt att pausa en stund på hotellrummet med barnprogram eller kortspel. Lillebror behövde till och med sova en stund.

Kul lekstund. Ena eftermiddagen/kvällen hälsade vi på en familj där vi vuxna känner varandra sedan vi också bodde i Bryssel. Och båda barnen fick en härlig lekstund med deras son. Lillebror som oftast är skeptiskt till nya kompisar kom igång direkt, mycket tack vare alla spännande leksaker. Storasyster var först blyg men tinade upp efter att ha fått sitta och rita för sig själv ett tag. 

Äta på rummet. Flera måltider valde vi att bära upp mat från hotellets restaurang eller en butik intill och äta på rummet. Inga svåra val från menyn, ingen jobbig väntan på maten och inga rastlösa barn som snabbt ätit färdigt.  

Att äta på restaurang kan vara alltför energikrävande, för oss passade det perfekt att duka fram mat på hotellrummet istället.

Visa Bryssel. Roligast av allt med resan var förstås att få visa Storasyster staden där hon föddes och huset där vi bodde!  

Så här roligt tyckte Storasyster det var att äntligen få komma till Bryssel och bland annat få se fina Grande-Place.

Veckans flopp

Extra natt. Eftersom flyget till Bryssel skulle gå tidigt tyckte vi att det var en bra idé att sova en natt på hotell på Arlanda. Men det hade varit bättre att starta hemma, i vår vanlig miljö och med våra vanliga rutiner. Det blev för ovant och ändå stressigt. 

Tidig morgon. Att hitta perfekta flygtider är förstås svårt, men att flyga klockan sju på morgonen och sedan ha en hel dag av aktiviteter fram för sig är ingen bra idé. Så första dagen var vi alla trötta och lättirriterad. 

Humörsvängningar. Storasyster går upp i varv när hon blir trött, medan Lillebror blir ilsken och bryter ihop. Och trots att vi planerat in vila och lagom att göra blev barnen förstås trötta. Och de varvade upp, och de bröt ihop. Men det löste vi med ännu lite mer vila. 

Trötta ben på museet gör ingen glad. Tur då att Storasyster gärna vill bära.

Habegär. I väntan på flyget hem tittade vi lite i en leksaksaffär på flygplatsen. Där barnen förstås hittade sådant de ville ha. Men eftersom de redan fått två saker var under helgen (ja, det är ju sjuuukt svårt att säga nej) så blev det inget mer. Vi tog oss ur affären utan skrik och tårar, men sedan pratade Lillebror maniskt i en halvtimme om superhjältefigurerna han hade sett… 

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Har påskhelgen gått bra med all extra ledighet, mycket godis och kanske släktträffar?  

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.