Veckans topp och flopp: släktbus och söndagsbad

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är förra veckans bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

En helmysig helg hade vi! I lördags kom min bror och hans man redan till lunch och åkte inte hem förrän till midnatt. Tänk vad skönt det är att ha riktigt mycket tid ihop då och då. 

När Storasyster fick sin kokbok förra veckan fick Lillebror också en sommarpresent – boken Viktiga kartor: för äventyrare och dagdrömmare av Sarah Sheppard. Den hämtade han så fort gästerna klev innanför dörren och de fick en ordentlig föreläsning om världens giftigaste djur. 

Eftersom solen strålade tog vi en sväng till badplatsen. Lillebror och morbror busade genom att peka ner i vattnet och säga ”Titta en fisk” och när den andre tittade gällde det att skvätta förstås. 

Även söndag förmiddag var somrigt underbar. Hela familjen tog en promenad till ”guppeligupp-banan” även kallad mountbikebanan intill elljusspåret i skogen en bit bort. Där backarna svämmar över av prästkragar så här års. 

Lillebror plockade en bukett blommor medan Storasyster cyklade varv på varv. Sedan behövde hon åka vagnen tillbaka hem, medan han hade ork kvar att gå. 

Veckans flopp

Men framåt söndag eftermiddag började det gå utför. Jag och barnen skulle till sjön och bada igen, och därför sa jag nej till vattenkrig med kompisarna på gården. Men plötsligt var förstås båda barnen blöta och mamman lite småirriterad. Efter en paus och fika på altanen kom vi i varje fall iväg. 

Väl framme var förstås parkeringsplatsen överfull. Barnen tyckte att det var för kallt i vattnet. Och regnmolnen började hopa sig. Så snabbt i, snabbt upp. Mamman något stressad. På med kläder igen och hem för att fixa middag. Och för att söndagsbada barnen i badkaret. Efter sedvanliga protester. 

Fullt på parkeringen och regnmoln på himlen. Men ett snabbt dopp blev det.

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.