Veckans topp och flopp: middagshjälp och frukostkrock

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är förra veckans bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

Förra veckans topp inträffade vid middagsbordet. Det stod morotssoppa på menyn, med ungspannkaka till efterrätt. Men som vanligt ville Lillebror förstås inte ha mat. Och han var lite mer enträgen än vanligt. Han skulle helt enkelt aaaldrig äta. Suck, sa mamman och orkade inte riktigt uppbåda energi att få honom med på noterna. 

Lite lek och pepp från syrran kan vara allt som behövs för att komma igång med maten.

Men det gjorde däremot Storasyster. Hjälpsamt började hon vifta med fingrarna och halvsjunga på en ramsa jag hittade på för några år sedan. Om hur varje finger är hungrigt och vill ha en tugga. ”Tummetott, tummetott älskar att äta jättegott. Slickepott, slickepott äter både stort som smått.” Lillebrors bistra ansikte tinade upp och han började glatt sleva i sig. 

Veckans flopp

Plötsligt ruckade maken på sina morgonrutiner och skapade oreda. Han brukar alltid äta frukost före oss andra, men så började han gå upp lite senare och vi skulle alla vara i köket på samma gång! Och trängas. Dessutom hade han mage att (förhoppningsvis lite på skämt) tycka att det var jag och barnen som var i vägen…  

Förutom det råkade Storasyster häromdagen tjonga bakhuvudet i sänggaveln samtidigt som jag stod i telefon med kundtjänsten för företaget vi handlar mat av. De hade glömt kvar två av av kassarna i leveransbilen. Men till saken. Ajaj, vad ont hon fick. Så fram med en påse frysta ärtor att hålla mot bulan, tills klädnypan som höll ihop öppningen slet sig…  

Lärdom: Ta en oöppnad påse att lägga på bulan nästa gång.

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.