Veckans topp och flopp: barnfria dagar och svettnalle

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är förra veckans bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

Så fint att kunna lämna barnen i trygga händer hos mormor och morfar. Så fint att få några dagar utan dem hemma. Kunna gå upp en halvtimme senare på morgonen. Äta frukost i lugn och ro utan konfliktlösning. Slippa stressa med lämning och hämtning. Bara jobba de sista dagarna innan semestern. Få längta lite lagom…  

Middag på tu man hand på restaurang är ett välbehövligt avbrott i vardagen! Ett par gånger om året lyckas vi nog få till det.

Efterrätt! Att unna sig vuxentid tillsammans – och något mumsigt att äta – gör så gott för hela familjen.

Veckans flopp

Storasyster älskar sina gosedjur. Men hennes luddiga vän Stornalle har länge varit ett problem. Och ännu mer nu när sommarvärmen kommit. Hans syntetpäls är nämligen väldigt svettframkallande. Ändå måste han sova tätt, tätt intill.

Och efter en stund vaknar de båda blöta av svett och har väldigt svårt att komma till ro igen. Storasyster får närapå panik. Och till sist får jag närapå panik av att inte kunna lugna henne.  

Förhoppningsvis stannar svettloppan Stornalle hos mina föräldrar nu. Där han bodde förut. Storasyster har bestämt sig för det.

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.