Veckans topp och flopp: finbesök och spelkrasch

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är förra veckans bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

Höjdpunkten förra veckan var att få besök av barnens farbror. Han bor sedan ett par år i USA och kommer inte hem så ofta. Senast vi träffade honom var i julas, och nu kommer det nog att dröja ett helt år till nästa gång. Ett tag var han den släkting som bodde allra närmast oss så vi saknar honom en hel del.

Jetlag eller ej, det spelar ingen roll. Storasyster måste få spela schack direkt första kvällen. Det är något hon och hennes farbror båda gillar att göra. Eller något annat klurigt spel som får hjärncellerna att jobba.

Ena dagen fick det bli en promenad som slutade med lek på Storasysters skolgård, och andra dagen tog vi en tur in till stan.

Veckans flopp

Men att ha besök tar också lite på krafterna. Särskilt när man förväntar sig att det ska bli på ett sätt, men verkligheten blir en annan. För Lillebror var det väldigt viktigt att visa sin farbror alla olika tv-spel. Det var inget han pratat om att han ville, utan plötsligt var det bara så. Och han ville det så intensivt att han blev alldeles uppvarvad. För att sedan krascha när det var dags att stänga av och lägga sig. Men en banan och ett avsnitt barnprogram senare var han lugn igen. Skönt att i varje fall veta vad som hjälper…

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Hej! Precis hittat till din blogg ? vilken bra sammanfattningsidé att göra! Här kommer min: veckans flopp får bli att min egen ork tog slut och jag började att storböla när mina två yngsta började att bråka/skrika… sedan sov jag två timmar och kunde skärpa till mig.
    Veckans top får helt klart bli att vi tog båten till visingsö och solade och badade där i tisdags!

    • En glad familj skriver:

      Hej och välkommen hit! Så kul att du ville dela med dig. Usch nej, det är aldrig kul när orken helt försvinner då där. Men så skönt att du kunde få sova en stund och utflykten låter som en energikick!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.