Månadens topp och flopp: helgharmoni och akutenbesök

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är de senaste veckornas bästa och värsta i vår familj.

Månadens topp

Det har varit fullt upp med uppstarten av hösten så nu får det bli en sammanfattning av månadens topp och flopp istället för veckans. Äääntligen började höstens superhjältetema på Lillebrors förskola för ett par veckor sedan! Som han hade väntat. Och att få lämna en glad och peppad barnunge åtminstone en morgon det gjorde riktigt gott för själen. Veckan efter hade jag också ett positivt möte med två av pedagogerna på förskolan som berättade att Lillebror är mer tillfreds där nu efter sommaren. 

Utklädd till Batman och med boken Megakillen i högsta hugg! Superhjältetema på förskolan passar Lillebror.

Vi bestämde också att Lillebror ska få välja om han vill starta dagen ute på gården eller vara inne en stund. Kanske läsa eller rita lite. Han gillar nämligen inte utelämningen alls och vi får säga hejdå till varandra med en stor klump i magen. Men. Kanske var det mest ett behov av att känna sig lyssnad på. För nu när han får välja tycker han plötsligt att det är hur bra som helst att vara ute!

Och så måste jag bara höja denna senaste helg till skyarna. Jag har varit ensam med barnen men ändå har vi haft två dagar med nästan bara flow. Vi har hunnit med både nytta och nöje. Barnen har utan protester hjälpt till att städa, vika tvätt och höstfixa i rabatten. Vi har gått på kondis. Och jag och Storasyster har till och med haft en härlig stund med matteläxan. 

Månadens flopp

Så över till bedrövligheterna. Månadens absolut största flopp står jag själv för. I två veckor gick jag med en urinvägsinfektion utan att gå till läkaren. Ja, jag vet nu att det var väldigt dumt! Sedan fick jag feber och fick åka till akuten två gånger på en helg och vara hemma från jobbet i en vecka… 

Andra besöket på akuten under en helg. Med febertrötta ögon och otvättat hår. Men efter en kur antibiotika piggnade jag till igen.

Även denna andra flopp ligger jag bakom. En dag då Storasyster varit ute med sin bästa kompis precis hela tiden tyckte jag att hon kunde stanna inne efter middagen och umgås lite med familjen. ”Nej” sa hon. ”Jo” sa jag och försökte argumentera. ”Det känns som att jag aaaldrig ser dig. Och nu vill du ju gå till skolan själv också så då får vi inte ens den stunden på morgonen.” 

”Meeen maaammaaa, så sorgligt du säger” snyftade Storasyster med tårarna rinnande. Och jag fick ta mitt stora lilla barn i knät och skamset erkänna för mig själv att jag inte är beredd på att hon så småningom är på väg ifrån mig… 

Vad är månadens topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.