Veckans topp och flopp: Mario-kalas och fallolycka

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är de senaste veckornas bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

De senaste veckorna har det varit mycket kalasfokus hos oss. Vi har nu en femåring i huset och det har vi firat med flera små kalas istället för ett stort. Det känns så mycket lättare att ordna med och dessutom hinner födelsedagsbarnet med sina gäster bättre. Förra året skrev jag till och med ett helt inlägg med en checklista för hur vi ordnar ett lagom kalas

Efter tre kluriga uppdrag, bland annat hemmagjort memory, kunde Lillebror och Super Mario befria Yoshi som gömde sig i en av presenterna. Själva födelsedagen firade vi med ”bara” familjen och tårta, mys och massa tv-spel. Super Mario så klart!

Förutom det har vi faktiskt påbörjat processen att renovera huset. Hör och häpna! Vi som knappt fixat något sedan vi flyttade in för sju år sedan. Och i somras stod ju renovering med på min lista över allt #vadjagintegör – men nu har maken tagit tag i saken. Det känns förstås positivt även om det också är lite krävande.  

Kaoset medan arbetet pågick. Väggarna har fått en uppfräschning av färgen. Och alla fönster och gardiner har vi tvättat. Nästa steg är att få fixat ena badrummet. 

Veckans flopp

Det som förstås överskuggat allt annat i floppväg den senaste tiden är Storasysters fall från den stora lönnen vid en av våra lekplatser. Vi skulle hoppa i lövhögar och binda lövkronor en eftermiddag förra veckan, men så knak gick en murken gren av. Och brak föll barnet i backen. 

Får kalla kårar av att tänka på vad som hänt om Storasyster ramlat på stenarna istället för marken. Tack och lov gick det ju ändå ”bra” den här gången. 

Eftersom hon hade väldigt ont i axeln så vi fick skjuts av en granne till akuten. Några timmar senare visade röntgenbilderna att hon brutit nyckelbenet. Aj aj aj, så ont det gjorde de första dagarna. Men nu är det mycket bättre även om hon inte kan springa, hoppa och leka som hon brukar än på några veckor.    

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.