Veckans topp och flopp: bokfrossa och habegär

Varje vecka har förstås sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Inte alltid blod, svett och tårar men ändå. Och efter en sådan här vecka känner vi förstås extra mycket att vi har en otrolig tur som ännu lever i ett land med trygghet, fred och frihet. Men även när den stora världen vänds upp och ned fortsätter livets gång i den lilla. Här är denna veckas bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Ibland är tiden så mättad att flera veckor liksom komprimeras i en enda dag. Så mycket sommar det bara går ska upplevas. Smultrondoften och solglittret ska etsas in i minnet. Men ska jag välja ut en topp den här veckan går den i böckernas tecken.

bokfrossa1

I början av veckan kom en leverans med riktiga godingar om barn! Några har jag förstås lånat på biblioteket tidigare och redan läst, men ett par är helt nya.

bokfrossa2

Och häromdagen plockade vi in en bokhylla från förrådet och ställde i barnens rum. Deras böcker hade börjat svämma över i den gamla. Nu syns de dessutom mycket bättre och är lättare att hitta bland.

Veckans flopp

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Idag hade vi besök av kompisar vi inte träffar så ofta och Lillebror fick en allvarlig släng av min-min-min-sjukan. Alla leksaker de andra barnen rörde vid skulle han absolut ha. Lite pinsamt förstås. Vi försökte resonera, förklara och förmana men inte biter det på en 3,5 år som känner att det kommit inkräktare i huset. Och trots att det hade varit lätt att bli irriterad på honom så hade ju faktiskt inte han valt att leka med just de här kompisarna just idag. Men efter en hel del lirkande lugnade han sig och när vi istället gick ut på promenad fanns inte längre några leksaker att kivas om.

Min boll! Att dela med sig av sina saker är inte helt lätt när man är liten.

Min boll! Att dela med sig av sina saker är inte helt lätt när man är liten.

Vad är veckans topp och flopp i din familj?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.