Veckans topp och flopp: morfarshjälp och stresskaos 

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är förra veckans bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

Förra veckans bästa var förstås höstlovet som vi sett sååå mycket fram emot! Trots att vi inte fick helt ledigt förrän efter halva veckan så piffade halloween till det med helgfeeling redan på tisdagen.

Bus eller godis! Barnen gick en runda och busade hos grannarna. Eftersom vi bor runt en radhusgård med flera barnfamiljer var det en hel del utklädda små besökare som knackade på.

På onsdagen packade jag och barnen in oss i bilen och åkte till mina föräldrar medan maken stannade hemma och jobbade. Storasyster som hade fått läsbingo i lovläxa fick kryssa en ruta efter att ha läst under mormor och morfars köksbord.

Morfar behövde mycket hjälp i trädgården den här gången och barnen var inte sena att hugga i. Särskilt Lillebror gillar när han får viktiga uppgifter. Som att klippa gamla ormbunkar med sekatören.

Äntligen fick Storasyster också prova att tälja med en riktig kniv. Det har hon väntat på länge. Flera fina svärd och trollstavar blev det.

På helgen fixar alltid morfar färskpressad juice och vid hans sida finns en ivrig liten hjälpreda. Medan Lillebror väntade på att sätta igång skrev han och jag en lista på alla frukter och grönsaker som skulle ner i pressen. Och plötsligt kändes det som att det lossnade för honom med skrivandet. Så här mycket har han aldrig skrivit förr!

Nästa dag behövde morfar hjälp att byta till vinterdäck på bilen och det var förstås kul. Veva domkraft, snurra fälgkors och rulla däck.

Kojbygge bakom garaget! Jag fixade konstruktionen och Storasyster letade lagom pinnar. Riktigt stadig blev den till sist, förhoppningsvis står den fortfarande när vi kommer tillbaka till jul.

På Alla helgons dag tog vi en promenad till kyrkogården med mormor. Vi har turen att inte ha drabbats av så mycket sorg ännu, men det känns ändå fint att låta barnen se alla tända ljus. Och fundera lite över livet och döden.

Veckans flopp

Det efterlängtade lovet inleddes tyvärr med totalt sammanbrott… Med stressen sprutande ur öronen i försökte jag få färdigt packningen i onsdags morse. För att vi skulle kunna åka direkt efter att jag slutat jobbet på eftermiddagen.

Samtidigt försökte jag också få Storasyster att samarbeta. Men en stressad mamma får henne alltid att sparka helt bakut. Till slut kändes allting bara så otacksamt att jag bölade en skvätt på sängen och bankade i kudden. Sedan tog jag nya tag…

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.