Veckans topp och flopp: trygg gemenskap och superdipp

Varje vecka har sina ups and downs i en barnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är förra veckans bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

Jag har inte riktigt tänkt på det så medvetet förut, men nu i helgen har det gått upp för mig hur viktigt det känns att hitta trygga sammanhang för barnen utanför familjen. Sammanhang där de känner gemenskap och kan utvecklas tillsammans med andra. För ”ingen människa är en ö” som den brittiske barockpoeten John Donne skrev redan 1623. Ingen familj heller. Och vi som bor långt från släkten måste skapa nya nätverk.

Turligt nog har vi utan att reflektera redan skapat två sådana sammanhang för Storasyster. I lördags var vi med fäktningsklubben på hennes första tävlingen någonsin. Pirrigt och roligt! Och framför allt alldeles underbart att se hur de tre äldre killarna som också var med peppade och månade om sin lilla klubbkompis.

Yngst i tävlingen så motståndet var tufft, men en match vann hon. Och det gav verkligen mersmak!

Och i söndags var vi på familjemässa i kyrkan där Storasyster börjat sjunga i kör tillsammans med en klasskamrat. Kören känns också som ett så himla mysigt och tryggt sammanhang, med barn i olika åldrar som sjunger, pysslar och äter mellanmål tillsammans.

Veckans flopp

Efter uppgång kommer fall. Eller så här. När något har varit jätteroligt tycker Storasyster att det blir väldigt, väldigt tråkigt när det tar slut. Så efter fäktningstävling kommer superdipp. Och jag vet ju det här, men hade ändå riktigt inte förberett för det.

Som tur var hade vi inga mer plikter för dagen, så i ett par timmar fick livet helt enkelt vara nattsvart. Och jag hade tid att bara finnas där. Tills det äntligen vände med hjälp av lite knasiga Youtube-klipp med hundar och katter…

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.