Veckans topp och flopp: dejtkväll och jordgubbskris

Varje vecka har sina ups and downs i en barnfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är förra veckans bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

Jag och maken brukar oftast inte göra så mycket av alla hjärtans dag, men i år fick vi till en riktigt mysig dejt. Vi håller ju på med projektet #12dejter2018, som jag skrivit om här tidigare, och nu var det dags för dejt nr 2. Egentligen var det hans tur att ordna, men det blev mer av ett spontant samarbete.

En dejt i månaden under 2018 är målet. De två första har vi haft hemma, nästa gång är det kanske dags att ta sig ut på något kul!

Barnen serverades korv och makaroner medan vi åt kryddig fisksoppa till middag efter att de lagt sig. Det var länge sedan jag lagade denna makens favorit och den var lika uppskattad som vanligt. Till dejten bidrog han med bubbel samt jordgubbar och choklad till efterrätt – förutom trevligt sällskap förstås. Alltid lika fint att bara prata en stund i lugn och ro!

Veckans flopp

Avslutningen på dejtkvällen blev dock upprinnelsen till veckans flopp. Vi åt nämligen efterrätten i sängen samtidigt som vi googlade efter kattungar eftersom vi nu lutar åt att skaffa misse istället för marsvin… Läs förresten här om dotterns djurkupp!

Maken städade undan och vi somnade. Men hela natten luktade det sedan jordgubbe och jag tänkte att vi måste ha spillt någonstans. På morgonkvisten när sängen också fyllts på med barn kände de också denna söta, goda doft. ”Ja visst, det finns jordgubbar! Ni kan få i yoghurten till frukost” svarade jag på frågorna. Och lyckan sköt i topp.

Men väl nere i köket kunde jag inte hitta en enda jordgubbe i kylen. Vart hade de tagit vägen? Den enda logiska förklaring jag kom på (nej den låter inte logisk längre…) var att maken måste ha blivit sugen under natten och ätit upp dem.

Jordgubbarna som ställde till det ordentligt. Eller okej då, det var väl egentligen jag…

Eftersom han ännu sov ville jag inte fråga, utan fick kläcka ur mig den dåliga nyheten till barnen. Storasyster tog det okej, medan Lillebror blev sååå besviken. Ingen annan gammal äcklig frukt skulle någonsin duga. Och pappa var förstås den största skurken man kan tänka sig. Efter mycket om och men, en hel del fula ord och arga tjut åt han till sist sin yoghurt med nektarin.

Strax efter kom maken nerför trappen – och hur var det nu då? Hade han vräkt i sig jordgubbar i smyg? Neeej, givetvis inte. Gubbarna stod förstås kvar i sovrummet. Och spred sin goda doft. Så slutet gott, allting gott! Lillebror blev glad igen!

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.