Veckans topp och flopp: superfokus och sömnbrist

Varje vecka har sina ups and downs i en barnfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är förra veckans bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

Jag har aldrig sett mig (eller min man) som några idrottsföräldrar. Själva gillar vi visserligen att röra på oss men inte direkt på det där organiserade sättet. Ändå har vi börjat hamna i det – och faktum är att jag verkligen gillar det. Tre fäktningstävlingar har jag och dottern åkt på hittills och det är så trevligt! 

Extraträning inför tävlingen. Rara lilla Storasyster har varit lite tveksam till att sticka med värjan (liksom själva grejen med fäktning) eftersom hon inte vill göra illa motståndaren.. Men när den oron släppte knep hon en bronsmedalj bland tjejerna i hennes åldersgrupp!

Framför allt är det härligt att se henne njuta av att tävla. Hon säger själv att det bästa är att alla tankar i huvudet försvinner. Hon har fullt fokus och får köra slut på all sin energi. Men det är också så mysigt att åka iväg på tu man hand en hel dag. Vi pratar i bilen, lunchar med medhavd pastasallad, spelar spel eller läser Kamratposten i väntan mellan omgångarna. Och där hemma får även far och son mysig tillsammanstid. 

Veckans flopp

Puh, de senaste veckorna har jag varit så himla trött vissa dagar. Inte så konstigt förstås med ett sömnunderskott på typ två timmar varannan eller var tredje natt… ”Är det något särskilt du funderar på” frågade min mamma i telefon. Allt och ingenting borde jag kanske svarat, för vad som helst kan verkligen svischa genom skallen de där vakna timmarna.

Tur att man kan få hjälp av Super Mario i köket när man är extra trött. Lillebror går in så för uppgiften att hans fokus skulle kunna lugna en tornado.

Dumt nog stressar jag till exempel upp mig inför vårruschen som drar igång nu. Med en massa födelsedagar, skolutflykter, röda dagar (ja, på mitt jobb är de mest något negativt) och avslutningar. Onödigt att ta ut i förskott, för oftast rullar det ju ändå på bra. Förra året till och med så bra att det blev ett helt blogginlägg – Tio festligheter men inget fiasko.

Utöver det har väl både jag och maken våra funderingar kring var vi befinner oss i livet. Hur vi bor, vad vi jobbar med, pendling och balans i tillvaron. Kanske är det dags för några förändringar… Stora tankar som kräver sitt.

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.