Veckans topp och flopp: gris på kalas och myror i köket

Varje vecka har sina ups and downs i en barnfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är förra veckans bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

Igår fyllde Storasyster nio år! Och i lördags hade hon kalas med sina kompisar. Det var helt klart förra veckans höjdpunkt! Vi har gjort lite olika med kalas från år till år, ibland med bara en kompis och ibland med flera. Den här gången ville hon bjuda tjejerna i klassen, men inte vara hemma eftersom det lätt blir högljutt och stökigt. 

Tänk att denna lillgris redan är nio år! Gristrynet är gjort av en halv toarulle och lite papper, öronen av papper och ett diadem och knorren av en piprensare!

Så den här gången fick det bli ett kalas med bondgårdstema på en 4H-gård. Solen strålade och upplägget var helt perfekt. Vi hade med oss eget fika, medan 4H-gården stod för lokal och pynt, rundtur på gården, ponnyridning och skattjakt med godispåse. Det kostade en del förstås (1400 kronor för 10 barn), men det var det värt!

Alla barnen på kalaset fick rida ett varv runt stallbacken och ladan. Storasyster hade gärna ridit mer!

Att ordna och även vara på kalas tar ju en del energi, även om det också ger mycket. Här har jag tidigare skrivit om hur vi fixat alldeles lagom småbarnskalas. Men den här varianten gav faktiskt nästan bara. Det fanns öppna ytor att springa runt på, mycket att göra och så förstås det bästa av allt – en massa djur!

Att mysa med kaninerna var nog ändå kalasets höjdpunkt. Så mjuka och goa.

Veckans flopp

Men för andra gången under dessa nio år stördes Storasysters kalasdag av småkryp! I lördags morse när vi kom ner i köket kryllade det av små svarta myror… Vi fick ta till bekämpningsmedel och sedan sätta igång och skära fruktsallad i sällskap av inkräktarna. 

Inga myror i sikte – sätt gång och skär! Och mycket fruktsallad blev det. Tre liter fick vi stoppa i frysen. Att det ska vara så svårt att bedöma mängd. 

Lustigt nog var det myror som ställde till det även på kompiskalaset för två år sedan. Men då stora stackmyror. Vi hade ordnat en skattjakt i en skogsdunge utanför huset, men vi kom bara några meter upp i skogen innan flera av barnen började storgråta och ropa efter mamma!!! För det var myror överallt. Och myror på fötterna är ju inte kul… 

Så den gången var det bara att börja bära ner skrikande barn på gården för att sedan hastigt och lustigt tänka ut en plan B. Det gick så där. Och det kalaset går inte till historien som världens mest lyckade precis. 

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.