Veckans topp och flopp: Pokémonjakt och rutinmiss

Varje vecka har förstås sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är denna veckas bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Jag säger bara Pokémon Go! Förklaringar är förstås överflödiga, alla vet ju vad det handlar om. Det senaste året har Storasyster så gott som ätit och andats Pokémon. Hon har sett tv-serierna, hon har ritat figurerna och hon har i otaliga timmar lekt olika äventyr och strider med sin bästis. Trots det har vi dragit oss lite för att börja spela Pokémon Go. Vi tänkte att det var för större barn och hon har faktiskt inte tjatat.

Men nu när vi fått lite mer koll på vad det handlar om var det dags. Och det var förstås succé direkt. Som föräldrar tror jag att vi vinner mycket på att försöka hänga med i barnens digitala verklighet. Då får vi koll och kan hjälpa dem om det behövs. Även om vi kanske tycker att det var bättre förr på en del sätt måste vi ju följa våra barn in i framtiden.

Det är lätt att dras med i Pokémon Go med alla roliga figurer att fånga. Men telefonen blir förstås full av alla bilder...

Det är lätt att dras med i Pokémon Go med alla roliga figurer att fånga. Men min telefon blir förstås överfull av alla bilder … och andra nackdelar med spelet är att det skapar en del syskonkonflikter och är väldigt beroendeframkallande. Det blir till att komma överens om när, var och hur barnen ska få spela. 

Veckans flopp

Det blir sällan som man tänkt sig… Här sitter jag och skriver blogginlägg om en glad terminstart och bra morgonrutiner – och så lyckas jag inte följa dem själv. Först blev vår måndagsmorgon förra veckan onödigt stressig eftersom jag glömt bort att förbereda frukosten kvällen innan. Dessutom var barnen lite extra pirriga och därmed svårare att få med på noterna. Så det blev en hel del tjat och gnäll.

När vi sedan kom till förskolan bara skrek Lillebror: ”Jag ska aaaldrig gå in genom någon grind”. Men, då lyssnade jag i varje fall på mina egna råd och tog det hur lugnt som helst. Vi gick in genom dörren istället, kramades en lång stund och kunde sedan gå bakvägen ut på gården. Utan att passera någon grind.   

Även måndag eftermiddag förra veckan var lite kämpig, men efter att Lillebror fått fylla på energin med frusna ärtor blev det bättre.

Även måndag eftermiddag förra veckan var lite kämpig, men efter att Lillebror fått fylla på energin med frusna ärtor blev det bättre.

Vad är veckans topp och flopp hos dig? Vad gick bra och vad gick mindre bra? Vad kan du ändra på?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.