Veckans topp och flopp: relationsboost och dåligt tålamod

Varje vecka har förstås sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är denna veckas bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Förra veckan hann jag inte med att summera veckans topp och flopp så nu kommer här ett dubbelinlägg. Tur då att de senaste två veckorna faktiskt har något extrafint gemensamt – så att det blir lätt att utse toppen. De har nämligen bjudit på en massa positiv energi från människor i vår omgivning! Relationer till kära släktingar och vänner måste väl ändå vara det bästa som finns.

Förra helgen hälsade jag och barnen på min bror och hans man för att fira att de fått ett första-hands-kontrakt på en lägenhet i Stockholm! De hade tur nu under semesterstiltjen i juli och kunde både få fler kvadrat och ett eget kontrakt.

Mycket mys och flera promenader till den roliga lekparken strax intill blev det förra helgen.

Mycket mys och flera promenader till den roliga lekparken strax intill blev det förra helgen.

Sedan var det middagsdejt för mig i måndags kväll med ett gäng andra glada mammor. Vi har gjort det ett par gånger förut och kommer garanterat att göra det igen. För oj, vad det gör gott för själen när samtalet forsar fritt mellan högt och lågt – och aldrig vill ta slut fastän restaurangen stänger. För att inte tala om hur gott det gör att skratta tillsammans.

Och så igår fick jag ytterligare en energiboost av att gå på releasefest hos min syster. Hennes band Rönnåsen var efter två års arbete till sist klara med sin första fullängdare. Så det blev konsert inför ett fullsatt vardagsrum. Nu låter kanske den här veckans topp en aning egocentrerad men jag har de senaste åren insett att glada föräldrar ger gladare familjer.   

Finaste syster Moa och bandet Rönnåsen bjöd på konsert i vardagsrummet under releasefesten.

Finaste syster Moa och bandet Rönnåsen bjöd på konsert i vardagsrummet under releasefesten.

Veckans flopp

Tja, floppen då? Så här nån månad efter semesterns slut var förstås den första förkylningen över oss. Eller mest mig. Jag har hostat, jag har snörvlat och jag har varit snurrig i huvudet. Men ändå jobbat, lagat mat och åkt på fotbollsträning… Och när tålamodet är som sämst, vad händer då? Jo, barnen känner genast anspänningen och blir själva instabila de också. Så den här veckan har vi allt som oftast varit tillbaka i våra gamla arga hjulspår, men sedan lyckats ta oss upp på banan igen. Och faktiskt avslutar vi med flaggan i topp – och hemmagjord äppelpaj med vaniljglass!    

En kram blir så lätt till en brottningsmatch som så lätt blir till ett bråk. Den här veckan har nog alla i familjen haft känslorna utanpå...

En kram blir så lätt till en brottningsmatch som så lätt blir till ett bråk. Den här veckan har nog alla i familjen haft känslorna utanpå…

Så, vad är veckans topp och flopp hos dig? Ta en liten funderare!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.