Veckans topp och flopp: bullmage och cykelvurpa

Varje vecka har förstås sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både bra och mindre bra stunder för få perspektiv på tillvaron. Här är denna veckas bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Låt oss vara stolta över våra magar hur de än ser ut!

Låt oss vara stolta över våra magar hur de än ser ut!

Förutom ett mysigt midsommarfirande var veckans höjdpunkt avslutningen på Storasysters fotbollsträning i onsdags. Hon hade bara hunnit vara med en gång tidigare för vi var lite sena i starten, men hon verkar uppskatta det hela mer än jag hade trott. Nu var det i varje fall dags för sommaruppehåll och föräldrarna var ombytta för att spela match mot flocken med småspelare. Pirrigt och kul!

Mitt i spelet kom plötsligt ett av barnen i laget springande mot mig och stack ett pekfinger i bulldegen på magen. ”Har du en bebis där inne?” ”Nä”, svarade jag, och drog snabbt in och försökte hålla kvar min slappa buk. Ett par timmar den kvällen snurrade händelsen i huvudet tills jag helt enkelt bestämde mig för att ge fasiken den! Visst, det är ingen bebis där inne just nu, men det har faktiskt varit två stycken där tidigare. Och det är ju något jag är vansinnigt stolt över …

Veckans flopp

Floppen är en tvåstegsraket som började med att jag skulle fixa Storasysters bakdäck på cykeln. Ventilen hade pajat och eftersom det är en bilventil behövde hela slangen bytas. Jag som aldrig lagat en punka ens tänkte förstås att det här borde inte vara så svårt. Jag skaffade alla grejer och gav mig i kast med projektet tillsammans med barnen.

Att få loss däcket gick ganska bra och även att få ut den gamla slangen, men sedan började det krångla. Barnen tröttnade och började leka medan jag kämpade med att få den nya slangen på plats. Så kom en av grannarna förbi och frågade om jag behövde hjälp – och jag fick erkänna mig besegrad. Medan han konstaterade att den nya slangen fått fyra hål av min behandling upptäckte jag däremot att den gamla faktiskt fungerade fint, ventilen var inte alls trasig.

Att byta cykelslang var inte helt lätt, men alltid lär man sig något av sina misstag.

Att byta cykelslang var inte helt lätt, men alltid lär man sig något av sina misstag.

Men historien är inte slut där … när vi cyklade hem från midsommarfirandet kulminerade det hela med att jag tappade balansen när jag saktade in för en korsning och for i backen med Lillebror i barnsadeln. Panik! Han skrek för full hals, men klarade sig tack och lov oskadd. Mitt gigantiska blåmärke på låret kan jag stå ut med.

Vad är veckans topp och flopp för er?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.