#vadjagintegör – 10 saker jag prioriterat bort i sommar

Hemmagjord flädersaft, ett par rabarberpajer och flera mysiga familjeutflykter. Det är några saker jag lagt tid på den här sommaren. Förutom det vanliga underhållet av en familj förstås. Och där skulle jag ju kunna sätta punkt och bara visa ena sidan av saken. Men istället hakar jag på viktiga taggen #vadjagintegör startad av Instagramkontot @saligpralin.

För i dagens värld av sociala medier skapar vi ofta en bild av oss själva som visserligen kanske stämmer, men som långt ifrån visar allt. Det ser ut som om vi hinner så mycket, mår så bra och är så lyckliga. Men förutom det jag faktiskt gjort i sommar finns det så oändligt mycket mer som jag inte prioriterat eller hunnit. Och jag tror att det gör mig mycket gladare att inte stressa. 

#vadjagintegör

Så för att lyfta fram hur viktigt det är att inte stirra sig fartblind på alla andra tänkte jag nu lista tio saker jag prioriterat bort under sommaren. Och som jag sällan gör i vardagen heller. 

1. Läsa. Trots att jag alltid har flera dunderhögar med (barn)böcker bredvid sängen läser jag mycket mindre än jag skulle önska. Vuxenböcker alltså.

Många barnböcker blir det… Men alltför få vuxenböcker.

2. Brodera. Jag är en kreativ person och jag gillar särskilt att sy korsstygn. Varje sommar brukar jag brodera lite på en julbonad och föreställa mig att den blir klar lagom till december. I år har jag inte ens plockat fram den. 

3. Städa. Det tycker jag helt enkelt är jättetråkigt. Naturligtvis håller vi undan de värsta dammråttorna, men jag står ut med rätt mycket stök. 

4. Rensa. Något jag verkligen borde ha tagit tag i denna sommar är att rensa min vedervärdiga garderob. Men det har kommit annat emellan. Endast en påse har jag hunnit rensa ut.  

Ett sådant här härligt hörn har vi i sovrummet. Lite ren tvätt plus en massa kassar som ska städas undan.

5. Tvätta fönster. Varje sommar ser jag ut genom våra skitiga rutor och tar sedan tag i att tvätta dem. Det passar ju bäst när det är varmt ute. Men i år har det fått vänta…

6. Odla. Jag älskar egentligen att stoppa frön i jorden tidig vår och se dem växa till vackra växter. Men nu för tiden blir det bara en stress att hinna ta hand om dem. Så jag köper istället.   

7. Träna. Rör mig gör jag en hel del med barnen. Men det vore ju fint med lite starkare kropp för att slippa få ont av stillasittande jobb.  

8. Klippa håret. Det är två år sedan jag senast jag klippte mig. Och nu är håret så tungt att jag får huvudvärk av att ha det i tofs. Men jag gör hellre annat än att gå till frisören.  

Mitt hår växer som ogräs och har blivit jättelångt. Men något frisörbesök har det inte blivit. Däremot har jag faktiskt nyss varit ute och joggat på bilden!

9. Baka. Jag köpte ett paket jäst för att baka bullar i maj. Det torkade ihop till en hård klump. Nu väntar ett paket torrjäst i skafferiet på att jag ska få feeling.  

10. Renovera. Att fixa hemma är det ju många som gillar, men jag hänger faktiskt hellre med barnen ute på gården. Vårt hus har dock börjat bli slitet så vi borde verkligen kicka igång lite renovering. Någon dag framöver. När vi orkar. 

Vad tänker du om taggen #vadjagintegör? Viktig eller onödig? Och berätta gärna här nedan vad du valt att prioritera bort i sommar!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.