Det är mycket nu – julstök, avloppslukt och dödsfall

De senaste veckorna har det visst blivit tillfälligt avbrott här på bloggen. Jag har många idéer till nya inlägg, men det kommer nog ändå fortsätta att vara rätt låg frekvens fram till jul. Det är mycket annat som ska hinnas med. Inte mer för oss än för andra förstås, men vi råkar vara en ganska lättstressad familj. Och just så här års bjuder ju livet på extra allt! 

Både hjärnan och kroppen skulle gärna ta ett tillfälligt avbrott. Och därför blir det inte så många inlägg på bloggen just nu.

Trots att vi egentligen vet att just december och även maj/juni (Här har jag tidigare skrivit om vårstressen) kräver mer än många andra månader, brukar ändå känslan av att det är för mycket komma så plötsligt. Vips så är stressen bara där! 

Lista med gnäll

Maken min har en förkärlek för att rabbla alla detaljer som gör att en situation känns övermäktig, så nu tänkte jag ta efter hans exempel. Här kommer en lista med gnäll över allt som pressar på:

  • Mycket på jobbet: För både mig och maken. Han var förra veckan både i Geneve och Oslo till exempel. Medan jag skötte hela ruljansen hemma. 
  • Kurser: En anledning till att jag har stressigt på jobbet är att jag precis gått två olika kurser på Habiliteringen. På eftermiddagstid förstås, men någon vikarie finns inte så jobbet måste jag få gjort ändå… 
  • Mörkret: Alltså, suck! Så himla trist att gnälla om vädret. Men nu vore det riktigt skönt med snö som lyser upp tillvaron. 
  • Dödsfall: Sorgligt nog gick makens fina mormor bort nyss. Så om ett par veckor blir det att fara 20 mil tur och retur till begravningen, för att sedan göra om samma resa en vecka senare för att fira jul.
  • Helgnöje: Och mitt i allt det här hade vi bokat in en helg i Stockholm. Barnen hos sin moster och vi föräldrar på hotell. Det var förstås supermysigt, men hade varit ännu mysigare om vi varit lika avstressade som när vi bokade. 
  • Ont i kroppen: Rygg, axlar och armbågar känner jag av på grund av att jag rör mig för lite och jobbar för mycket framför datorn. 
  • Renovering: Dessutom har vi också hantverkare som helrenoverar vårt lilla badrum. Det kommer att bli toppenfint. Men samtidigt är det jobbigt att fixa med kakelval och att ha ”publik” till vårt morgonkaos. Lillebror som är väldigt doftkänslig plågas också av avloppslukten som blandas med de fräna lukterna från olika byggnadsmaterial.  
  • Julstök: Jag älskar julen! Och tycker inte att jag är överambitiös. Men likafullt känns det lite stressigt att fixa med klappar, bullar och pynt. Bara jag kommer igång brukar det dock kännas bättre.  
  • Humörsvängningar: Ja, som en extra krydda är Lillebror så fasligt arg just nu. Slitsamt för honom. Och lite deprimerande för mig, som är den han är arg på oftast. 

Tycker du också att det är extra stressigt just nu? Vilka saker hamnar på din gnäll-lista?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.