Överraskande bonussemester i Norrköping

Årets semester är snart slut, och som sista utflykt gjorde vi Kolmården nu i veckan. För att slippa köra ett par timmar innan vi gick in i parken passade vi på att besöka Norrköping och övernatta där dagen innan. Och vi upptäckte en riktig pärla!

norrköping1

Efter att vi checkat in på hotellet tog vi en promenad utan att veta var vi skulle hamna. Ingen av oss hade varit i Norrköping på riktigt och upplevt hur vackert det är kring Motala ström som går rätt genom staden och hur häftiga de gamla industrimiljöerna är.

norrköping2

Hux flux hamnade vi sedan i Strömparken där lilla Lerbäcken slingrade parallellt med strömmen. Där fanns såväl en fisktrappa för lax och öring som fontän, sittplatser och möjlighet att fiska. Väldigt inbjudande och kreativt tyckte vi.  

norrköping3

I parken fanns också spännande vattenlek för barnen. Storasyster och Lillebror turades om att pumpa, öppna och stänga damluckor och proppar samt hålla koll på vattenhjulet. Att slita sig från detta roliga var inte helt lätt, men efter löfte om att vi skulle stanna till igen på tillbakavägen kunde vi fortsätta.

norrköping4

Promenaden gick vidare uppströms genom Industrilandskapet med gamla fantasieggande byggnader från Holmens bruk och dramatiska vattenfall. ”Norrköping är saaagolikt” upprepade Storasyster om och om igen och det måste man ju hålla med om.

norrköping5

De vackra och häftiga byggnaderna från perioden 1850-1920 inrymmer nu för tiden flera museer och Campus Norrköping. Den här gången var vi ju bara i stan en eftermiddag så det finns förstås mer att upptäcka.

Har du fler exempel på familjevänliga städer att besöka?

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Terese Perman skriver:

    Jag vill tipsa om en weekendresa som vi brukar göra varje höst när det är grått, mörkt och trist. Då styr vi kosan mot Örebro och tar in på ett mysigt hotell. Sedan badar vi på Gustavsviksbadet Lost city. Ett fantastiskt äventyrsbad som ger många skratt. Det brukar bli en heldag och det är praktiskt för det finns mycket mat att välja på där inne. En av barnens favoriter är att man kan dyka ned till en haj bakom glas. På söndagen tar vi långfrukost och slappar på hotellrummet med lite brädspel innan vi ger oss ut för att sparka löv på kullerstenarna i stan. Riktigt skön avkoppling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.