Hav, sol och sand i Skåne

Nu är vi precis hemma igen efter en av sommarens stora höjdpunkter! Ungefär en vecka varje år åker jag och barnen till Skåne där mina föräldrar brukar hyra ett hus. Det är alltid lika härligt att komma dit och bara vara. 

skåne1

I söndags hoppade vi på tåget för den långa resan från Stockholm till Hässleholm där vi blev hämtade med bil. Nu har vi gjort den här trippen ganska många år och börjar bli vana. Med rejäl matsäck, lite olika pysselgrejer och förstås surfplattan i packningen brukar det gå riktigt bra även om det förstås också blir rätt långtråkigt. 

skåne2

Väl framme fick vi några härliga dagar på stranden för även om vädret växlade lite var det mestadels skönt nere vid havet ändå. Och en del dagar brusade vågorna! Så roooligt att hoppa och busa med morfar tyckte Lillebror, men fy vad pyton att först smörja solkräm…

skåne3

Efter stranden var det skönt för de trötta barnabenen att få skjuts på cykeln. Även om sittställningarna kanske var lite obekväma. 

skåne4

Skåne levererade förstås mer sol och bad. Och även ett lugnt hav där mormor och Storasyster själva fick stå för plaskandet. Ett, två, tre…hopp!

skåne5

En dag var vattnet och stranden fulla av pyttesmå maneter. Storasyster var först var lite rädd för dem trots att de inte bränns. Men sedan gav hon allt för att hitta och rädda tillbaka dem till havet. 

skåne6

Kvällspromenad i det vackra ljuset som silas genom strandskogens tallar.

skåne7

Tre vuxna på två barn är en alldeles perfekt fördelning. Då får även mamman lite semester från matlagning, planering och konfliktlösning. Glada miner med andra ord! 

skåne8

I år blev det ingen längre utflykt, men en eftermiddag tog vi en promenad bort till en stor och gammal ek. Många, långa armar behövdes för att nå runt.

skåne9

Även dinosaurien Köttet fick följa med och bekanta sig med naturen. En riktigt trivsam grotta hittade hen. 

skåne11

Sista dagen fick vi stå ut med en lite skur på stranden, men att kura under parasollet är ju också mysigt. 

 

Brukar du också semestra med släkten? Eller har du något annat knep för att få lite avlastning under ledigheten?  

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.