Härlig heldag på Modelljärnvägens hus

Vi gillar rutiner i vår familj, även när det gäller utflykter! Så idag har vi för fjärde året i rad avverkat vår sommarutflykt till Modelljärnvägens hus. Alla som bor eller semestrar i Uppland, eller bara har vägarna förbi, kan vi verkligen rekommendera ett besök på detta roliga ställe i en gammal lada utanför Alunda. 

modelljärnvägens hus1

Lillebror har längtat och väntat i flera månader. Inte nog med att det är så många noggrant uppbyggda miljöer och mängder av olika tåg att titta på, det går även att köra de flesta tågen själv med hjälp av små reglage på utsidan. 

modelljärnvägens hus3

Men Modelljärnvägens hus bjuder inte bara på tåg. Det finns även en stor trädgård full med färgglada blommor. Storasyster ville gärna fotografera. 

modelljärnvägens hus4

Syrsorna spelade, humlorna surrade och fjärilarna fladdrade. 

modelljärnvägens hus5

I trädgården finns också en modelljärnväg med stora amerikanska tåg som tuffar runt mellan rabatterna. Och även om det är en hel del besökare känns det inte trångt eftersom man kan vara både ute och inne. 

modelljärnvägens hus6

Bakom knuten kan barnen också prova något så exotiskt som ett gammalt utedass. När jag var liten var ju de flesta sommarstugor utrustade med dass, men nu känns det allt ovanligare. En lite mysig historisk fläkt kan jag tycka!

modelljärnvägens hus7

Efter 1,5 timme på Modelljärnvägens hus tog vi pizzalunch och for sedan vidare till Gimobadet för att svalka oss. Även det toppen! Rejäl parkering, rymlig gräsmatta, fin sandbotten och gott om plats i vattnet. 

Har din familj något utflyktsmål ni gärna återvänder till? Vilket?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.