Ingen semesterstart utan lite groll

Hur mycket vi än har lärt oss med åren och hur mycket vi än förbereder verkar det stört omöjligt att få till en semesterstart utan lite gnissel i maskineriet. Och det är väl inte så konstigt. Det är ju en stor omställning från fasta rutiner till mer flytande dagar. Förr brukade det behövas en rejäl åskknall innan ledigheten blev soligare, men de senaste åren har vi försökt undvika det. 

Igår hade vi vår första lediga dag tillsammans hela familjen för den här sommaren! Barnen har redan haft sommarlov hos mormor och morfar en dryg vecka. I torsdags blev även jag ledig och for iväg för att hämta dem, i söndags kom vi hem. Och förutom att Lillebror surmulet protesterar mot allt som inte är att spela tv-spel så började vår semesterstart rätt bra. Strålande sol och slottsbygge i sandlådan. Promenad mellan lekplatserna. Badtur till kall sjö. 

Smultronjakt! Men ibland kan knappt ens något så trevligt få Lillebror på gott humör.

Föll på målsnöret

Men matplaneringen visade sig bli dagens svaga länk. Vi hade inte riktigt koll på vad det skulle bli till middag! Jaja, det löste vi förstås och det blev mat på bordet. Men. Så föll vi på målsnöret. I luckan mellan att vi stänger av tv:n och går upp och för att lägga oss brukar vi alltför ofta hamna i irriterade diskussioner. Om politik, om vädret, ja om vad som helst nästan.     

Maken tyckte nu att vi endera dagen skulle ”grilla jättemycket kött” för att ha färdigt i kylen och på sätt slippa matlagning andra dagar. Jag tyckte att vi kunde grilla lagom mycket kött och sedan planera resten av matlagningen bättre. Och just i denna stund hade vi svårt att hitta en gyllene medelväg…

Semester i många, långa och förhoppningsvis härliga veckor. Men det tar ett tag att komma in i ledighetslunken. Nu har vi i varje fall fixat ett sommarschema för att få lite överblick.

Hur gör ni i din familj för att få en bra semesterstart? Vilka är dina bästa tips?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.